Három perc rövidzárlat, nulla pont


2010-11-12 18:58:10  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nb1.hu  | 


Három perc rövidzárlat, nulla pont főképe
Egy remek bajnoki sorozat és egy balul sikerült kupaforduló után a Lombard Pápa a Monicomp Liga 14. fordulójának nyitómeccsén a Hidegkuti Stadionba látogatott. Az Újpest elleni keddi vereség ellenére (1-3) a pápaiak remek sorozatot tudhattak maguk mögött, legutóbbi négy meccsükön a maximális pontszámot gyűjtötték be, míg Garami mester fiai az elmúlt hat fordulóban egy döntetlen mellett ötször kikaptak. A bajnoki legnagyobb kérdése az volt, hogy a mieink a bajnoki formájukat viszik ki a stadionba vagy folytatódik a kupameccsen látott gyenge játék. A kék-fehérek a Szatmári - Vukadinovic, Szekeres, Sütő, Vadnai - Vukmir, Ladányi - Szabó Á., Kanta J., Könyves – Tischler összetételben kezdtek, míg a Lombardnál Véber ragaszkodott a „Győztes csapaton ne változtass” alapelvhez, így a Szűcs L. - Takács P., Supic, Farkas., Németh M. - Rebryk, Gyömbér, Bárányos - Abwo, Maric, Heffler kezdőt favorizálta. Már az 5. percben veszélybe került a vendégkapu, Kanta remek indításából Tischler a kapus mellett is ellőtte már a labdát, az azonban a jobb oldali kapufáról kifelé pattant, pont a támadó elé, akinek 4 méterről csak az üresen maradt kapuba kellett fejelnie, de végül a léc fölé szállt a fejes. A 20. percben Hefflert kellett lecserélni, miután bokasérülést szenvedett, az előzetes információk alapján szerencsére törésről nincs szó. Az első félidő végére maradt még egy Rebryk próbálkozás, ám lövésénél a helyén volt Szatmári, így gólnélküli döntetlennel ért véget az első 45 perc. A félidőben a hazaiaknál Ticshler helyett Eppel folytatta, Véber nem cserélt. Az 50. percben Gyömbér próbálkozott 23 méterről, lökete Szatmáriról a bal oldali kapufára pattant, onnan pedig a gólvonal elé gurult, a kapus azonban vissza tudott vetődni. Egy óra elteltével Takács is megsérült, Quintero állt be a helyére. Két perccel később sikerült megszereznie a vezetést a vendégeknek, Szekeres rövid hazaadására Abwo sprintelt, Szatmári felszabadítási kísérlete a pápai támadóban elakadt, aki végül 7 méterről az üres kapura lőtt 0–1. Egy perccel később a csereként beállt Eppel szeretett volna egyenlíteni, de Szűcs bravúrral védett. Negyed órával a lefújás előtt egyenlítettek a hazaiak, Nikházi indítását Könyves vitte el két védő között, majd bár úgy tűnt, hogy hosszan tolja meg Szűcs mellett a labdát, kisodródott helyzetből a kapus mellett a hálóba lőtt 1–1. Három perccel később újabb MTK gólnak tapsolhattak a hazai drukkerek, Nikházi veszélyes indításával ezúttal Eppel lépett ki, majd 11 méterről egy pattanás után a léc segítségével a kapuba lőtt 2–1. A hátralévő időben próbálkozott az egyenlítéssel a Lombard, de a második találatot nem sikerült belőni, így az MTK otthon tartotta a három pontot.
Véber György: Mérhetetlen düh dolgozik bennem, de nemcsak az MTK elleni meccs, hanem az egész heti teljesítményünk miatt, hiszen az Újpest elleni Magyar Kupa-találkozón is gyengén teljesítettünk. Ha most nyertünk volna, ott vagyunk a harmadik helyen... Nem éreztem jól magam. A gólunk is hihetetlen körülmények között esett, nem érdemeltük meg a vezetést. Akaratban, fejben csődöt mondtunk. Labdarúgóink hat hét alatt elhitték, hogy világsztárok... Rendet kell tenni a fejekben. Fizikailag minden rendben van, de néhány labdarúgó kicsit többet képzel magáról, mint amennyit valójában ér. Úgy tűnik, a szerda-szombat ritmust csak én szeretem, a labdarúgók nem.
Garami József: Bíztam a gyerekekben, tudtam, hogy óriási a lelkierejük. Elszántan mentek előre, s így végre sikerült megszereznünk a hőn áhított győzelmet. Nem volt könnyű feltörni a pápai védelmet, a csere jót tett a csapatnak, Tischler Patrik lecserélése, Eppel Márton és Nikházi Márk beállítása megváltoztatta a meccs képét.
(Az nso.hu nyomán)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!