Idősek napi megemlékezés a Teveli úti Idősek Otthonában


2009-10-07 20:44:02  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Idősek napi megemlékezés a Teveli úti Idősek Otthonában főképe
Verőfényes őszi napsütésben ma délután 3 órakor tartották az Idősek Világnapja alkalmából rendezett városi ünnepséget, a Teveli úti Idősek Otthonában. A teadélutánra a város többi idősotthonából is érkeztek lakók.
- Minden évben a hagyományokhoz híven megünnepeljük az idősek napját, mivel nagyon fontosnak tartjuk az idősek megbecsülését, tiszteletben tartását. A mai napon versekkel és egy rövid műsorral köszöntöttük őket, melyet az Idősek Klubjának tagjai adtak elő. Ők ezzel a vidám, néphagyományőrző előadásukkal első díjat nyertek Győrben a Generációk együtt egymásért programban. A külső kapcsolatok ápolását is lényegesnek tartjuk, ezért a gondozottaink hozzátartozóit is meghívtuk a mai teadélutánra- mondta el Csőréné Pőr Eszter, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója.
A rövid köszöntő után Csurgai Szilvia, mentál-higénis nővér verset szavalt az idősekről. Ezt követően Csőréné Pőr Eszter mondott beszédet, majd dr. Vörös Ibolya szólt néhány kedves szót az idősekhez. – Az idősek világnapja jelzi, hogy belátjuk és vállaljuk az öregedést. Az öregkor sokféle előnyt, ugyanakkor feladatot, kihívást és persze felelősséget is jelent a fiatalok számára. Ez az élet, életünk teljességének titka. A demográfiai adatok szerint a Földön jelenleg hatszázmillió az idős ember él, és az elkövetkező húsz évben megkétszereződik számuk.
A kis ünnepség egy rövid citera bemutatóval folytatódott a Türr István Gimnázium két tanulójának előadásában, majd a délután jó hangulatú, baráti beszélgetéssel és sütizéssel zárult.
„ A szív, szem, szellem hanyatlani kezd, melegítsd, a fiatalság fénye kialszik, az öreget őrizd, melegítsd.”- idézte az igazgatónő.

Babos Petra


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!