„Október 23. örökösei vagyunk és nem november negyedikéé!” - A polgármester napirend előtt


2010-11-12 09:58:44  | cikk: Tóth Tamara  | 


Dr. Kovács Zoltán a ma reggel nyolc órakor kezdődő képviselő testületi ülés napirendi javaslatai előtt részleteket idézett Kerecsényi Zoltán egyik korábbi beszédéből.
„Kádár János emlékének varázsa, egész életműve, csodája megerősít bennünket. … Kádár János emlékét kénytelen tűrni az úri rend, emléke halála után is eleven bennünk él… Kádár János emlékét, amíg olyan társadalom nem lesz Magyarországon, mint az ő idején, kénytelenek tűrni… A magyar nemzet sorsfordító csúcsai 48’ és 56’, Batthyány Lajos és Kádár János vállaltak jelentős szerepet, Magyarország felelős kormányának miniszterelnökei. A hazafiság mellet összeköti őket a politikai bölcsesség, a nemzet iránti felelősség…Meg kell védeni az ő emlékét és szellemiségét.”
A polgármester úgy fogalmazott: az a Kerecsényi Zoltán - aki saját önéletrajza szerint pedagógus és újságíró - mondott idén emlékező beszédet az Erkel Ferenc Ének- Zenei Általános Iskola 56’-os műsorán, aki 56’-ról ezeket a gondolatokat írta. Ez véleménye szerint megengedhetetlen.
- 56’-nak és október 23-ának vagyunk az örökösei és nem november 4-nek. Tehát olyan előadót hívni, aki a fent idézetteket vallja 56’-ról, megengedhetetlen -fogalmazott a polgármester.
Dr. Kovács Zoltán szerint a dolog más oldalról is összeér. Az MSZP frakcióvezetője, az Erkel Ferenc Ének Zenei Általános Iskola igazgatója, a Pedagógus Művelődési Ház Közhasznú Alapítvány kuratóriumának tagjai Kerecsényi Zoltánt választották meg nemrég a Pedagógus Művelődési Ház intézményvezetőjének. Mint mondta, az, hogy egy párt kit indít jelöltként egy választáson, az az ő saját ügye, de az a képviselő testület felelőssége, hogy egy 56’-os megemlékezésen ne ilyen gondolatokat valló személyt hívjon meg egy iskola előadónak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!