Megválasztották a bizottságokat


2010-11-11 20:29:04  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Megválasztották a bizottságokat főképe
Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete ma délután megválasztotta az önkormányzati bizottságok elnökeit és tagjait. Az első napirendi pontban egyhangúan elfogadta a megjelent 13 képviselő a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítását. A módosítással a képviselőtestület az alábbi állandó bizottságokat hozta létre: Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottságot, Pénzügyi Bizottságot, a korábban működő Oktatási, Kulturális és Vallási Bizottság helyett Humánerőforrás Bizottságot, a Vállalkozási és Gazdasági Bizottság valamint a Településfejlesztési és Ellátási Bizottság összevonásával Gazdasági Bizottságot, valamint Egészségügyi és Szociális Bizottságot. Ezt követően a testület megválasztotta a bizottságok elnökeit és tagjait.

Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottság:
Elnök: Dr. Péntek Árpád
Tagok: Bocskay László
             Erőss Bulcsú
             Dr. Hermann István
             Pingiczer Sándor

Pénzügyi Bizottság:
Elnök: Grőber Attila
Tagok: Császár Endre
             Erőss Bulcsú
             Máté István
             Dr. Vörös Ibolya

Humánerőforrás Bizottság:
Elnök: Dr. Hermann István
Tagok: Máté István
             Szirbek Rita
             Venczel Csaba

Gazdasági Bizottság:
Elnök: Császár Endre
Tagok: Dr. Péntek Árpád
             Pingiczer Sándor
             Zsegraics Gyula

Egészségügyi és Szociális Bizottság:
Elnök: Dr. Vörös Ibolya
Tagok: Bocskay László
             Szirbek Rita
             Venczel Csaba.

A napirendi pontok előtt dr. Kovács Zoltán polgármester beszámolt a vörösiszap-katasztrófa kárelhárításával ás adománygyűjtésével kapcsolatos információkról.
Pápa Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága, Pápa Város Önkormányzatának Városgondnoksága, a Pápa Víz és Csatornamű Zrt., a Pápai Közszolg Kft. és a Pápai Polgári Védelmi Kirendeltség összesen 104 fővel, 9 gépjárművel 3584 munkaórát tejesített a katasztrófa bekövetkezésétől kezdődően a kárelhárításban.
A Megyei Védelmi Bizottság elnökének felkérésére Pápa Helyi Védelmi Bizottság illetékességi területén található közegek részéről október 27-én 54 fő, 28-án 53 fő vett részt a kárelhárításban.
A Pápai Többcélú Kistérségi Társulás gyűjtése eredményeként az önkormányzatok, az Agroprodukt Zrt. 500 ezer forint, társadalmi szervezetek és magánszemélyek 3 millió 310 ezer forint adományt gyűjtöttek össze, melyből Pápa Város Önkormányzata 1 millió forint támogatást nyújtott. Az adományokból 2 millió 193 ezer forintot Devecser, 1 millió 7 ezer forintot Kolontár, 110 ezer forintot pedig Somlóvásárhely részére utaltak át.
A Pápai Hús 1913 Kft. 2880 darab konzerv, 40 kg hús, 30 darab polgári védelmi védőruha, 50 pár gumicsizma, 15 darab lapát támogatást nyújtott összesen 823 ezer 700 forint értékben.
Az önkormányzati fenntartású nevelési-oktatási intézmények, nevelőik, diákjaik részéről 28 ezer forint készpénz, 126 pár gumicsizma, szájmaszk, plédek, gyermekruhák, játékok, taneszközök kerültek felajánlásra és átadásra a devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Óvoda részére.
Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye a devecseri Idősek Otthona részére jelentős számú ágyneműt és tisztálkodó eszközt, ezen felül a Magyar Máltai Szeretet Szolgálaton keresztül ruhaneműt, tisztítószereket, tisztálkodó szereket, tartós élelmiszert, a Szent Benedek Plébánia részére több zsák ruhaneműt és ágyneműt jutattak el.
A jótékonysági Fradi-Újpest mérkőzésen 800 ezer forint támogatás gyűlt össze.
Pápa város testvérvárosai is megmozdultak. Leinefeldéből 2200 euró készpénz, 42 csomag ágynemű, takaró, felnőtt és gyermekruha, cipő, gyerekágy, babkocsi és konyhafelszerelési eszközök érkeztek. Losonc város lakói pedig több karton rizst, tésztát, csokoládét, ásványvizet és tisztítóeszközt küldtek a rászorulóknak.
Holnap is ülésezni fog a képviselőtestület, a nyolc napirendi javaslat során többek között tárgyalnak a Várkertfürdő gyógyászati központjának tevékenységéről és a fejlesztési elképzelésekről, a 2011. évi pénzügyi ellenőrzési munkatervről és a Fő téri rekonstrukció soron következő állomásairól is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!