Kampen után Losoncon is szép pápai sportsikerek


2009-10-07 11:42:23  | cikk:  | 


A kampeni kirándulás után városunk sportolói szeptember 18-án Losonc felé vették az irányt, ahol 33 pápai sportember 4 sportágban mérte össze erejét és felkészültségét. Pénteken 18 órakor 6 kísérővel érkezett a szlovákiai testvérvárosba a delegáció, a szálláshelyek elfoglalása után már mindenki a szombati versenyek lázában égett.
A versenynapról Hernádi Tamást, a csoport vezetőjét kérdeztük.
- Szombat reggel derült ki, hogy az atlétika versenyeket a Salgótarján által szervezett Euro Fest keretében Losoncon rendezik meg öt nemzet hét csapatának részvételével.
A pápai eredményeket tekintve a judosok voltak a legeredményesebbek, öt sportoló szerzett első helyet, 2 judós ezüstérmet, hárman pedig a dobogó legalsó fokára állhattak fel. Asztaliteniszben három lány volt érdekelt, közülük kettő a csoportkörig jutott, egy ping-pongos a negyedik helyet szerezte meg. A losonci lányok egyébként nagyon eredményes sportolók, szlovák korosztályos válogatottak. A fiúk sajnos nem jutottak a legjobb nyolc közé.
A teniszélet is magas színvonalú Losoncon, versenyzőink a csoportmérkőzések során nyertek egy-egy mérkőzést, a döntőbe nem kerültek. Az atlétika versenyeket egyik iskola műanyag pályáján rendezték. A versenyzők több érmes helyezést szereztek, sőt a házigazda Losonc csapatát a pontversenyben megelőzték.
A díjak, érmek átadására Salgótarjánban került sor. A versenynapot baráti beszélgetés zárta, ahol Losonc önkormányzatának sportért felelős képviselője köszöntötte a pápai delegációt és megjelentek a versenyek felelős szervezői is. A csapat vasárnap kora délután érkezett haza.

A Losoncra utazók névsora:

  • Asztalitenisz: Bálint Brigitta, Mógor Evelin, Fekete Franceska, Imre István, Horváth Bence, Ropos Rómeó, kísérő: Mógor Tamás
  • Judo: Joó Ákos, Vörös Roland, Orbán Tibor, Bódis Norbert, Bokor Barna, Sági Dániel, Székely Mária, kísérő: Kovács Gábor
  • Atlétika: Stumpf Dávid, Rózsa Krisztián, Toki Adrián, Magas Dávid, Hiér Milán, Tóth Csaba, Tóth Gyula, Kiss Gergő, Nagy Ádám, Geszti Virginia, Fodor Katalin, Nagy Regina, Molnár Vivien Szakács Eszter, kísérő: Kis Károly, Koncz Sándor
  • Tenisz: Katona Dániel, Kelemen Ákos, Kálmán Botond, Böröczky Bálint, Erdélyi István, Csékei Dániel, kísérő: Böröczky Tamásné

Haraszti Gábor


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!