Komoly hátrányból várhatja a visszavágót a Lombard Pápa


2010-11-09 19:42:26  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Komoly hátrányból várhatja a visszavágót a Lombard Pápa főképe
A Magyar Kupa 5. fordulójában a Lombard Pápa az Újpestet látta vendégül a Perutz Stadionban. A hazaiak várhatták kedvezőbb előjelekkel a meccset, hiszen amióta Véber György a pápaiak edzője, csapata minden alkalommal legyőzte a lilákat, legutóbb a Monicomp Liga 11. fordulójában a Perutz Stadionban 3-1-re diadalmaskodtak. Az UTE a Bőcs legyőzésével jutottak tovább, a Lombard pedig a Győr II után Gyirmóton harcolta ki a következő körben való részvételt. A közel 1000 néző, a bajnoki mérkőzések jegyáraihoz képest csaknem 50 százalékkal kedvezményesebb áron tekinthette meg a derbit. Az első komolyabb lehetőség Tisza előtt adódott, a 9. percben szabadrúgása a kapufáról vándorolt az alapvonal mögé. A 17. minutumban Simon lövése jelezte, a lilák nem bekkelni érkeztek a Perutzba. Fél óra játék után előnybe került az Újpest, Mitrovics labdájával Tisza lépett ki, a támadó pedig 15 méterről értékesítette a lehetőséget 0–1. A lehető legjobbkor, az első félidő utolsó percében Tóth Norbert szabadrúgása után Marics csúsztatását Bárányos küldte kapura, a labdába Takács Zoltán csak beleérni tudott 1–1. Az 53. percben Farkas Attila tesztelte Balajcza kapust, a bal felsőbe tartó lövését bravúrral tolta szögletre a portás. 20 perccel a találkozó vége előtt egy lekészített labdát Mitrovics lőtt 18 méterről a jobb alsóba, így megint a vendégeknél volt az előny. A találkozó – de könnyen lehet a továbbjutás is – Tisza Tibor újabb góljával dőlt el, a csatár Szokoltól kapott remek labdát, melyet Szűcs mellett gurított a hálóba. A Lombard Pápa motiválatlan és akaratgyenge játékkal rukkolt elő a kupasorozat odavágóján, és csak remélni lehet, hogy a ma mutatott „játék” az MTK ellen már csak fájó emlék marad.
Véber György: Annyi történt, hogy a győzelmet és a továbbjutást jobban akaró csapat nyerte meg a meccset. Bosszantó, hogy nem egy sziporkázó Újpesttől szenvedtünk vereséget, hanem egy gödörben lévő együttestől. Azt láttam, hogy csapatom több, remek formában lejátszott mérkőzés után elhitte, hogy kimennek a pályára és minden magától fog jönni, nem így történt. Természetesen nem adjuk fel, a visszavágón nekimegyünk a liláknak, de tanulságos volt a mai 90 perc. Sajnos - számomra érthetetlen okokból - a sikersorozatot és a vereséget sem tudjuk helyén kezelni.
Mészöly Géza: Örülök a győzelemnek és a csapat egész mérkőzésen mutatott teljesítményének. Nagyon motiváltan játszottunk, így magabiztosan nyertük meg a meccset. Természetesen minden győzelem fontos, de három bajnoki vereség után lélektanilag nagyon kellett a csapatnak ez a siker. Az első perctől kezdve hatékonyan játszottunk, az ellenfél gólja szinte helyzet nélkül esett, a mi támadásainkban pedig végig benne volt a gól. A mai játékunkra bátran lehet alapozni.
A visszavágóra december 11-én kerül sor. A pápaiak pénteken a bajnokságban az MTK otthonába látogatnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!