Veretlenül vezeti a tabellát a magyargencsi asztalitenisz csapat


2010-11-08 18:12:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Veretlenül vezeti a tabellát a magyargencsi asztalitenisz csapat főképe
A községben közel 40 éve aktív asztalitenisz élet folyik, akkoriban még a férficsapat a körzeti bajnokságban ért el szép eredményeket. A ’90-es évek végén a helyi általános iskolában újraéledt a pingpong élet Lombosi János testnevelő tanárnak köszönhetően. Az első időszakban főleg fiúk szerették meg eme sportágat, a körzeti és megyei utánpótlás versenyeken sok szép sikert értek el, érmek sorát nyerték. Később a lányok is megkedvelték a sportot, és közel tucatnyian vettek részt az edzéseken. A kezdeti szerényebb eredmények után a rengeteg edzésnek meglett az eredménye, hiszen a veszprémi, csabrendeki utánpótláskorú játékosokat is legyőzték. A magyargencsiek sikereiről és az idei eredményekről Mógor Tamást faggattuk.
- Az első komoly eredmény 2003 tavaszán az országos diákolimpián született, ahol Bálint Brigitta 11 évesen (14 évesek korosztályában versenyezve) az előkelő harmadik helyet szerezte meg az egyéni küzdelmekben, illetve Veszprém megye csapatának tagjaként szintén bronzérmet akasztottak a nyakába. Ettől az időszaktól már Horváth György irányította a szakosztályt. 2004 őszétől a játékosok országos ranglistaversenyeken szerepeltek, ahol már több szép eredményt értek el. Ezek közül kiemelkedik Mógor Evelin országos újonc II. bajnokságon elért 3. helyezése 2005 tavaszán. A 2006-2007-es szezon hozta meg az igazi nagy eredményt az egyesület részére, hiszen újonc csapatként elindulva a felnőtt NB II-es bajnokságban veretlenül szerezték meg az első helyet, így a következő szezonban már az NB I-ben is szerepeltek, hiszen a két csapattal indultak a nemzeti csapatbajnokságban.
A Magyargencsi Sportegyesület női asztalitenisz csapata elsősorban a szűkös anyagi források következtében az NB I/B nyugati csoportjában indult el a 2010/2011-es bajnoki szezonban. A játékosállományban nagyobb változás nem történt, Mógor Evelin egy év kölcsönadás után visszatért nevelőegyesületéhez. Az egyesület célkitűzése a bajnoki cím megszerzése. Az eltelt öt forduló során a következő eredmények születtek:
Kanizsai Sörgyár SE II – Magyargencs 2-16
Magyargencs - Szomódi SE 12-6
Mohácsi TE II - Magyargencs 0-18
Magyargencs - Bányász SK 15-3
Sörgyár SE - Magyargencs 2-16
A gencsiek veretlenül vezetik a csoportot, hétvégén Mihályházán a Dunaszekcső SE-t fogadják.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!