Sikeres volt az első musical tábor


2010-11-08 09:15:57  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Sikeres volt az első musical tábor  főképe
A Jókai Mór Művelődési Központ az őszi szünetben is gondolt a diákokra, hisz november 2-6. között musical tábort hirdettek az érdeklődő ifjúság részére, amely a Tudás-Szín-Tér projekt keretén belül valósulhatott meg a JMK színházépületében.
- A musical tábor legfontosabb célkitűzése a tehetséggondozás. A jelentkezők segítséget kaptak a helyes légzés- és énektechnika megismerésében, gyakorlásában. Útmutatást kaphattak, hogy mit, hogyan csináljanak. Bepillantást nyerhettek a musical műfaj világába, célokat és irányvonalakat tűzhettek ki maguk elé a jövő feladatait illetően, valamint hasonló érdeklődésű barátokat szerezhettek. A napirend részét képezték az egyéni és kis csoportos foglalkozások. Ezen belül: a légző- és artikulációs gyakorlatok, énekórák (hangképzés, daltanulás, musical ismeretek, előzőleg feladott dalok bemutatása), színpadi mozgás és a koreográfiák tanulása. Oktatóik Miklós Tibor színházigazgató, rendező, Nagy Anikó, énekművész és Bakó Gábor, táncos, koreográfus voltak - mondta el Mészárosné Varga Veronika szakmai koordinátor.
- Úgy gondolom nagyon hasznos volt ez a pár nap a gyerekeknek. Sokat tanultak, sokat is fejlődtek, ami a személyiségüknek jót tett. Minden nap reggel kezdtünk és 5 óráig dolgoztunk is a színpadon az oktatókkal. Nagyon kemény volt, sokan fel is adták a végére, amit sajnálok. Szeretnénk a táborban tanultakból majd egy bemutatót is tartani- tette hozzá a szakmai koordinátor.
- Magyarországon a középiskolák és a zeneiskolák tanterve a komolyzenei és népzenei képzésen alapul. A musical színház napjaink egyik legnépszerűbb színházi műfaja. A fiatalok körében nagy érdeklődés kíséri a musicalhez kapcsolódó tantárgyak oktatását. A tanintézményekben külön tantárgyként tanítják a drámapedagógiát, a tánc és drámát, a hangképzést, a táncstílusokat és tartanak kóruspróbákat. A musical, mint színházi műfaj ezek összessége. A színházművészeten belül a zenés színház modernebb darabjait foglalja magába, olyan színházművészeti ág, amely egyesíti magában a zene, a tánc és a színházi dramatikus elemeket- hangsúlyozta Miklós Tibor színházigazgató.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!