„Az a jó csapat, amelyik gyengébb játékkal is tud hozni mérkőzést” – Győzött a Lombard


2010-11-06 18:45:04  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos János  | 


„Az a jó csapat, amelyik gyengébb játékkal is tud hozni mérkőzést” – Győzött a Lombard főképe
A Monicomp Liga 13. fordulójában a Lombard Pápa hazai közegben a Vasas SC gárdáját látta vendégül. A hazaiak szerették volna remek sorozatukat tovább folytatni és egymás utáni negyedik mérkőzésüket is sikerrel venni, míg Komjáti András gárdája az idei pontvadászat első idegenbeli győzelmére hajtott. Véber mester nem változtatott múlt heti sikercsapatán, a hazaiak a Szűcs, Takács, Farkas, Supics, Németh, Heffler, Gyömbér, Rebryk, Abwo, Bárányos, Marics összetételben futottak ki a zöld gyepre, míg az angyalföldiek a Végh, Balogh, Gáspár, Mileusznics, Polényi, Arsic, Bakos, Németh, Mundi, Lázok, Ferenczi kezdővel igyekeztek meglepetést okozni. A kezdő sípszót megelőzően dr. Kovács Zoltán polgármester és Bíró Péter klubtulajdonos köszöntötte Szűcs Lajost és Bárányos Zsoltot, a kiváló hálóőr 350.alkalommal lépett pályára bajnokin, míg Bárányosnak ez volt a 300. fellépése. Az első veszélyes hazai helyzetből a 6. percben a pápaiak kerültek előnybe, Bárányos szabadrúgását csúnyán elnézte Végh, így a játékszer Lázokról került a gólvonalon túlra 1 –0. Negyed óra elteltével kiegyenlítettek az angyalföldiek, ismét Lázok volt az egyik főszereplő, a támadó a tizenhatoson belül a házi gólkirály Ferenczihez passzolt, aki higgadtan lőtt a kapu bal alsó sarkába 1 –1. Az első játékrész vége előtt nem sokkal Maric fejében volt a vezető találat, ám Végh ezúttal a helyén volt és bravúrral védte a fejest. A második félidőben nem kényeztették el a kilátogató nézőket a csapatok, álmosan csordogált az összecsapás, egészen a 67. percig, ekkor Németh Milán beadását Abwo fejelte vissza az alapvonalról, a gólvonalon álló Maricsnak nem volt nehéz dolga, a csatár a kapu közepébe bólintott 2 –1. A hajrára még maradt egy Bakos és Quintero helyzet, az eredmény már nem változott, a Lombard Pápa megérdemelten tartotta otthon a három pontot, és sorozatban negyedik bajnokiján vonult győztesen az öltözőbe.
Véber György: Igazi csapatgyőzelem volt a mai, mindenki hozzátette a magáét. Az első félidőben nem találtuk a saját játékunkat, tette a csapat a dolgát, de látszott, hogy a Vasas jól felkészült belőlünk. A folytatásban sem sziporkáztunk, de csapatjátékban el tudtuk érni, hogy a győztes találatot be tudjuk vinni. Baróti Lajos mondta egykor, az a jó csapat, amelyik gyengébb játékkal is tud hozni mérkőzést, ma velünk ez történt. Gratulálok a csapatom minden tagjának.
Komjáti András: Nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk, mindkét gárda maximálisan odatette magát. Az első félidőben elégedett voltam a csapatommal, a középpályások és a támadók aránylag jó százalékban tudták megtartani a labdát. A második játékrészben a hazaiak nyomás alatt tartottak minket, a mérkőzés ezen szakaszában nem igazán tudtuk megvalósítani azt, amit az első 45 percben mutattunk. A Lombard második gólját megelőző szituáció még az NB III-ban is gyermeteg hibának számít, de ha a mérkőzés összképét nézem, a döntetlen reálisabb lett volna.

A Lombard Pápa jövő héten kedden 17 órától a Magyar Kupa 5. fordulójában az Újpestet látja vendégül, majd hétvégén az MTK-hoz látogat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!