Vasárnap közös baranta edzés és előadás Pápán


2009-10-06 14:51:58  | cikk:  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Vasárnap közös baranta edzés és előadás Pápán főképe

Két hete több hónapos szervezés után elindultak városunkban a baranta edzések. A kezdeti 10 körüli létszám folyamatosan bővül, jelenleg a 16-17 éves korosztály mellett már felnőttek is látogatják a szerdai edzéseket. A pápai barantások következő jelentős eseményére október 09-én, vasárnap kerül sor. A nap ostormenettel indul a Március 15. térről, ezt követően Vukics Ferenc, az országos baranta mozgalom újkori megalapítója nyílt edzést tart a Református Gimnázium tornatermében. Ezzel még koránt sincs vége a napnak, a részletekről Pintér Pétert, a pápai baranta szervezőjét kérdeztük.
- A menetet a győri, a veszprémi, a tatai és a budapesti baranta egyesületek tagjai fogják levezényelni. Az ostormenetről tudni kell, hogy régen nagyon jelentős esemény volt. A karikás fontos jelképe a magyar kultúrának. Az ostor egyszerre gazdálkodási eszköz, egyszerre fegyver és egyszerre szent tárgy. Régebben köszöntötték vele az újévet /ostormenet/, Jézus születését /karácsony durrogatás/, a templom felszentelését. A menet után a Református Gimnázium tornatermében folytatódik a nap, ahol egy kétórás nyílt edzés lesz, amin bárki részt vehet. Azok részvételére is számítunk, akik kicsit bátortalanabbak, nekik lehetőségük nyílik közelebbről is megismerkedni ezzel a harcművészeti irányzattal. Vukics Ferenc az edzés után 14:30-tól előadást tart majd az Edvy Malom fogadóban, melynek címe „A Magyar lélek és a baranta”.
Az edzés és az azt követő előadás természetesen díjtalan, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Haraszti Gábor


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!