Jobbik: Be kell fejezni a forradalmat!


2010-11-04 20:15:31  | cikk: mo  | 


Jobbik: Be kell fejezni a forradalmat! főképe
A szovjet csapatok egykori bevonulásának 54. évfordulójára és az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira emlékezett a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete ma este. A Jókai Mór Művelődési Központban tartott rendezvényen Orbán Imre helyi elnök köszönetét fejezte ki a szimpatizánsoknak. Szavazataikkal Erőss Bulcsút a helyi képviselőtestületbe, Orbán Imrét pedig a megyei közgyűlésbe juttatták a Jobbikra szavazó választópolgárok.

A Himnusz hangjai után Orbán Imre tartotta meg emlékbeszédét, melyben az 1956-os forradalom és szabadságharc november 4-i eseményeit állította reflektorfénybe. Úgy fogalmazott, Kádár és csapata bitófát és börtön hozott a szabadságharcosoknak, menekülést százezreknek, anyagi jólétet a kiváltságosoknak és az árulóknak. A mosolygó gyilkos, Kádár politikája rácsapta a koporsó fedelét a nemzetre – hangzott a beszédben.
Orbán Imre azt hangsúlyozta, ’56 temetetlen halottai vádlón néznek ránk, mert ők nem ezért áldozták életüket, hogy 54 év elteltével még mindig a forradalom eltipróinak szellemi és fizikai örökösei irányítsák Magyarországot.
-    1956-ban így hangzott a demonstráló tömeg kórusa: Ruszkik haza! Ma így hangozhatna, ha szabadna szólni: Függetlenséget! Gazdasági, pénzügyi, kulturális, katonai függetlenséget! – fogalmazott a helyi elnök.

Orbán Imre emlékbeszédét követően Németh Csaba énekelt az alkalomhoz méltó, hazafias dalokat, majd Ferenczi Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője osztotta meg gondolatait a megemlékezés résztvevőivel.   
-    1956-ban bizonyítottuk, hogy népünket a kommunista elnyomás sem volt képes megtörni. Nemzetként küzdöttünk a megmaradásáért, a túlerőben lévő megszállók ellen is. Az ötvenhatosok szerezték vissza a nemzet önbecsülését, tisztességét, amitől az elnyomók megfosztották. Amikor október 23-án gyertyát gyújtunk a forradalmárok emlékére, azokra is gondolunk, akik börtönviselt, megkínzott emberként élnek közöttünk, így gondolunk a jobbikos Murányi Leventére és a fideszes Wittner Máriára is – mondta a képviselő.
Ferenczi Gábor úgy fogalmazott, be kell fejezni a forradalmat. „Nekünk, jobbikosoknak pedig kötelességünk, hogy ’56 szellemi örököseiként véghezvigyük ’56 akaratát, és kikényszerítsük a valódi rendszerváltást a hatalmon lévőktől. Mi erre kaptunk felhatalmazást. Folytatnunk kell a harcot, be kell fejeznünk a forradalmat, el kell kergetnünk megszállóinkat, fel kell szabadítanunk és élhetővé kell tennünk hazánkat” – hangzottak az országgyűlési képviselő szavai.  

A rendezvény folytatásában Kosaras Péter Ákos történész szólt a megjelentekhez, beszédében az ’56-os események hátterében zajló nagyhatalmi harcokról, valamint következményeiről beszélt.

A megemlékezésen az egybegyűltek meghallgatták Dsida Jenő Psalmus Hungaricus című versét, majd gyertyagyújtással hajtottak fejet a Magyar Piéta szobránál.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!