Díjazták a kispályás bajnokság csapatait – Leköszönt Koncz Sándor


2010-11-04 18:35:56  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Díjazták a kispályás bajnokság csapatait – Leköszönt Koncz Sándor főképe
A hagyományokhoz híven a Városi Sportcsarnokban díjazták a 2010/2011-es kispályás labdarúgó bajnokság legjobb helyezést elért csapatait. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az első osztályban az Inter-Thermo Kertváros visszalépése után a Kiliáni Ördögök lett a bajnok, a második vonalban jobb gólkülönbségének köszönhetően az Erzsébetváros végzett az élen, a harmadosztályban az aranyérem a Concordia Trans játékosainak nyakába került. A mai díjátadó rendhagyó volt, mivel Koncz Sándor elnök, a személyét ért méltatlan megjegyzések és valótlan rágalmazások miatt lemondott tisztéről. A városban köztiszteletben álló, többszörösen kitüntetett sportvezető elhatározására a mai találkozón adott bővebb magyarázatot.
- Alapító tagja voltam az 1976-ban szerveződött bajnokságnak, ami akkor még örömfocinak indult. Az azóta eltelt 35 évben nem volt annyi rendzavarás, botrány, balhé mint az elmúlt másfél évben. Ami a döntésem hátterét illeti: a Kertváros 1976 óta 19-szer nyert bajnokságot. Elhiszem, hogy néhány embernek szúrta a szemét, hogy az utóbbi időben is rendre ez a gárda nyeri a kiírást, emiatt megpróbáltak ürügyet keresni arra, hogy a csapatot, és az azt körülvevő miliőt szakítószilárdságig felhergeljék, majd valamilyen formában megsemmisítsék. Ez sikerült is… Ha a pályán nem tudtak a Kertváros fölé kerekedni, akkor belekötöttek abba az emberbe, aki őket támogatja és a városban legalább 40 embernek munkát biztosít, Belloni György többek között emiatt döntött a visszalépés mellett. Ám ezzel még nem volt vége a lejárató kampánynak, személyemet is kikezdték. Hangsúlyozom sunyi módon, név nélkül vádoltak meg azzal, hogy az Inter-Thermo javára, a játékvezetők befolyásolásával elcsalom a mérkőzéseket. Tiszta lelkiismerettel mondom, soha semmilyen formában semelyik csapat javára nem vétettem a szabályok ellen. A mai nappal lemondok a Kispályás Bizottságban betöltött közel 15 éves elnöki tisztségemről, és minden olyan tevékenységemről, ami a városi kispályás labdarúgó bajnoksággal kapcsolatos.
A beszédet követően Máté István, a Megyei Labdarúgó Szövetség elnökhelyettese egy serleggel köszönte meg Koncz Sándor több évtizedes, önzetlen munkáját. A vezetőségben jövőre tehát biztosan lesz változás, ahogyan a szabályokban is, hiszen a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi szabályzatát át fogják dolgozni, erről az elkövetkezendő hetekben egyeztetnek a csapatok és vezetők. Reformokra szükség is van, jól jellemzi a mostani állapotokat, miszerint a jövő évi bajnokságban a 44 fős játékvezetői keretből mindössze 4(!) bíró vállalja a meccseken való közreműködést.
Végezetül pedig álljon itt a Fegyelmi Bizottság elnökének, Kovács Csillának álláspontja a megfogalmazott vádakkal kapcsolatban: „Egy éve töltöm be az elnöki tisztséget, abszolút pártatlan vagyok, a csapatokat egyáltalán nem ismerem. Az elmúlt bajnokságban Koncz Sándor soha egy mondattal sem utalt arra, hogy milyen döntést hozzak, nem befolyásolta az eredményeket, minden ilyen, és ehhez hasonló rágalmat határozottan cáfolok

(A papa-ma.hu fenntartja a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására! )

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!