Újra élelmiszercsomagot osztanak


2010-11-03 11:19:09  | cikk: mo  | 


Újra élelmiszercsomagot osztanak főképe

Pápa Város Önkormányzatának ESZI Családsegítő Szolgálata évente két alkalommal oszt élelmiszert a rászoruló családok számára. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által az európai uniós élelmiszersegély program keretében Pápára juttatott szállítmányt ma és holnap osztják az Egyesített Szociális Intézmények munkatársai. A segélyre 3 csoport jogosult: a létminimum közelében élők, a kisnyugdíjasok és a nagycsaládosok. Az érintettek személyigazolvány és lakcímkártya ellenében vehetik át az egységcsomagokat, melyek tartalma 3 tételből áll: 2 kg finomliszt, 1 kg keksz és 7,5 kg tészta – adott tájékoztatást Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője.
2008 óta évente érkezik európai uniós élelmiszersegély a két szervezet közreműködésével Pápára. Az előző években 12 és 15 tonna szállítmányt kapott városunk, idén a mennyiség 24,5 tonnára emelkedett. Ez alkalommal összesen 5600 kg finomliszt, 15540 kg tészta és 3308 kg keksz kerül szétosztásra – tudtuk meg a Gondozási Központ vezetőjétől. Oláh Márta közölte azt is, egy élelmiszerosztás alkalmával mintegy 1500 család, közel 4000 fő részesül a segélyből.  

Az élelmiszercsomagokat ma délután 14.30-ig és holnap 8.30-14.30-ig, a Juhar u. 3. szám alatt  (a Tangazdasággal szemben) vehetik át az érintettek.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!