Emlékdiplomások köszöntése


2010-11-02 19:10:39  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Emlékdiplomások köszöntése főképe
Ötven, hatvan, hatvanöt és hetven évvel ezelőtt diplomát szerzett tanítókat és tanárokat köszöntötték ma délután a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében. A jubiláló pedagógusoknak a Tarczy Lajos Általános Iskola néhány diákja adott színvonalas műsort.
Az ünnepségen dr. Lőrincz Ildikó, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának dékán-helyettese mondott beszédet, aki a pedagógusi pályát két szakmához hasonlította: a gyémántcsiszoló munkájához, hisz a pedagógus hosszú időn keresztül csiszolja, alakítja a gyermek elméjét és egy lámpáshoz, ami mindig a helyes utat mutatja a diákoknak.
Végül megköszönte a több évtizedes fáradhatatlan munkájukat a jelenlevő tanároknak.
Áldozó Tamás alpolgármester meleg hangvételű köszöntőjében kiemelte:
- Az emberek közötti kapcsolatot két viszonyítási alap szerint tudjuk osztályozni. Az egyik a szívünk, a másik pedig az eszünk. A pedagógushoz azonban általában a szívünk és az eszünk is húz. A szívünk, hisz a hosszú évek során kialakult egyfajta érzelem és szeretet, valamint az eszünk, hisz tudjuk, hogy nekik nagyon sokat köszönhetünk az életünk során.Az emlékdiplomákat dr. Lőrincz Ildikó és Áldozó Tamás adta át a hat ünnepeltnek.
Arany emlékdiplomát kapott: Sötét Jánosné, Szalay Lajosné és Varga Imréné. Gyémánt emlékdiplomában részesült: Remesberger Éva. Vas emlékdiplomát Huszár János vehetett át, rubin emlékdiplomát pedig Gábriel Ernőné kapott.
Az ünnepség meghitt beszélgetéssel zárult.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!