Megint alulmaradt a Bakonyerdő


2010-10-30 21:31:51  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megint alulmaradt a Bakonyerdő főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokság 9. fordulójában a Bakonyerdő Pápa győzelmi esélyekkel lépett pályára a mai, Tapolca elleni mérkőzésen, hiszen a Városi Sportcsarnokban két, azonos képességű gárda mérte össze erejét. A vendégek két győzelem, öt vereséggel a 8. pozícióból várták a bajnokit, Poór Tamás fiai hasonló mérleggel, csak rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően szorultak a 9. helyre. A mérkőzés kezdődobását Hokkerné Erhadt Zsuzsanna, egykori pápai kézilabdázó végezte el. Az első játékrész 10. percéig kiegyenlített játék folyt a pályán, majd kétgólos előnyre tettek szert a vendégek, Poór Tamásnak sem az eredmény állása, sem a mutatott játék nem tetszett, így 4-6-nál időt kért. A fejmosás csak átmenetileg tette meg hatását, az első félidő hajrájáig partiban voltunk, a 28. perctől kezdve azonban nem tudni miért, összeesett a Bakonyerdő játéka. Az összes próbálkozásunk a vendégkapus kezében landolt, a pápaiak hálóőre pedig képtelen volt a tapolcaiak próbálkozásit hatástalanítani. Fél perccel a vége előtt még büntetőből sem sikerült a kapuba találni, két perc alatt négy gólt kaptunk, így hatgólos hátrányt szedtünk össze a szünetre, 12-18-at mutatott az eredményjelző fél óra játék után. A második félidőben a pápai kapuban Bitai kapott bizalmat, melyet két óriási védéssel meg is hálált az edzőnek. Sajnos elől továbbra sem sültek el a kezek, így maradt a félidőben összeszedett különbség. Csipkerózsika álmukból a 40. percben kezdtek ébredezni a hazaiak, 17-20-ra zárkóztunk fel, majd tovább lihegtünk az ellenfél nyakán. 20-24-es állásnál küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a kék mezes pápaiak, az 52. percre egy gólra sikerült felzárkózni 24-25. Óriási izgalmak hozott az utolsó két perc, ahol a játékvezetők is tettek arról, hogy 27-29-nél ne tudjon kiegyenlíteni a Bakonyerdő Pápa, két jogos hazai hétméteres felett is szemet hunytak. Egy perccel a vége előtt végleg eldőlt a meccs, Poór Tamás fiai az első félidőben túlzottan nagy előnyt adtak a tapolcaiaknak, amit a második játékrészben nem tudtak behozni, a vége 28-30-as vendéggyőzelem lett.
Poór Tamás: Sajnos a jelenlegi keretünk nem alkalmas arra, hogy 60 percet maximális koncentrációval végig tudjunk védekezni. Fordulóról-fordulóra olyan játékosoknak kell végigjátszani a mérkőzéseket – gondolok itt például Takács Balázsra - akik sérülésekkel bajlódnak. A szűkös játékosállomány miatt nem tudunk hatos falat védekezni, mert nincs olyan játékos, aki NB II-es szinten ezt meg tudná oldani. A második félidőben a támadójátékunk és a védekezés kicsit feljavult, de az első félidei rövidzárlat megpecsételte a sorsunkat.
Pápai gólszerzők:
Szabó Tamás 8
Reizinger Szabolcs 7
Takács Balázs 6
Kondor János 3
Lakos Csaba 2
Harcos Bertalan 1
Róth Gábor 1
A Bakonyerdő jövő héten az MKB Veszprém KC II otthonában vizitál.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!