Egy óra a fedél nélküliekért


2010-10-29 18:24:04  | cikk: mo  | 


Egy óra a fedél nélküliekért főképe
Egy óra a hajléktalanokkal a hajléktalanokért – ennek jegyében szerveztek programot ma délelőtt Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézményeinek munkatársai a Barátok utcai épületben. A Szolidaritás órája című rendezvényt harmadszor tartották meg Pápán, melynek keretében a pápai fedél nélkülieket látták vendégül. Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője elmondta, a rendezvény egyben felkészülés a télre. November elsejétől ugyanis bővített férőhelyekkel állnak a hajléktalanok rendelkezésére. Így a hideg időjárás beköszöntével az Arany János utca 4. szám alatt 20, a Kisfaludy utca 16. szám alatt pedig plusz 6 ideiglenes férőhelyet biztosítanak a pápai fedél nélküliek számára. Oláh Márta hozzátette, ellátási területükön 30-35 fő hajléktalanról van tudomásuk. Elmondta, eddig nem fordult elő, hogy valakit ne tudtak volna elhelyezni, most is erre fognak törekedni. Leszögezte: valamilyen megoldást mindenképpen találnak a fedél nélküliek elszállásolására.
A mai rendezvényen a megjelentek megtekintették Nuno Rocha Pillanatok című kisfilmjét, mely egy hajléktalan történetét meséli el, aki visszatalál családjához. A programon Varga Réka és Iván Júlia biztatták a fedél nélküli rászorulókat Isten keresésére és a hitük megtalálására, majd közösen emlékeztek meg az intézmény korábban elhunyt ellátottaikról.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!