Erkel-nap


2010-10-29 18:21:18  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Erkel-nap főképe
Az iskola névadójának 200. születésnapjáról emlékeztek meg ma reggel 8 órától, az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon, az Erkel-nap keretén belül az Erkelben.
A Himnusz közös eléneklése után az iskola megbízott igazgatója, Nemes István és a diákönkormányzat képviselői megkoszorúzták az Erkel emléktáblát, majd a 8. osztályos tanulók felkötötték az iskolát jelképező kékfestő kendőt az elsősök nyakára, amelytől számítva ők is igazi erkelesek lettek.
A délelőtt további programjában különböző zenei versenyek, sakkozás (mivel Erkel Ferenc mind a kortársak, mind az utókor sakkírói szerint mesteri szintű játékos, az 1850-es évek közepétől a magyar sakkozók rangelsője, később is a magyar sakkélet vezéralakja volt), őszi rejtvényfejtés, hangverseny és zenei totó várta a tanulókat.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!