Környezettudatos nevelés a Ballában


2010-10-27 18:30:51  | cikk: mo  | 


Környezettudatos nevelés a Ballában főképe
A Balla Róbert Téri Általános Iskola diákjai már részt vettek egy egynapos foglalkozáson, melyet az Erdővel, fával a holnapért országos projekt keretében szervezett az iskola. Azóta 9 szakköri foglalkozás zajlott le, melyen a környezettudatos nevelés jegyében a gyerekek megismerkedtek az erdők, fák hasznosságával, a termésekkel, gyümölcsökkel és a környezetvédelem alappilléreivel. A szakköri foglalkozások alkalmával kirándultak Németbányára és izgalmas előadásokat hallgattak hozzáértő szakemberek tolmácsolásában. Az alkalmakra szervezett feladatokat egytől egyig a fogyatékkal élő, illetve tanulásban akadályozott gyermekek képességeihez mérten állították össze. Ez azt jelenti, hogy a feladatok végrehajtásában nagy szerepet játszottak az érzékszervek, a szaglás, az íz érzékelés, a tapintás valamint a mozgás. A mai alkalommal egy vetélkedőn bizonyíthatták megszerzett tudásukat a diákok. Volt lekváros kenyérevő-verseny, erdei termésekből készült tea felismerés, szókirakó és számos kreatív feladat, melynek középpontjában az erdő és környezetvédelem állt. A mai foglalkozás végén ún. csörgőfát ültettek a diákok az iskola hátsó udvarára, amely méltó befejezése a projektnek. Bikali Péterné gyógypedagógustól megtudtuk azt is, hogy a továbbiakban nagy figyelmet szentelnek a környezettudatos nevelésnek, a jövőben több tantárgy keretében mélyebben foglalkoznak majd a környezet-és erdővédelem témaköreivel.   

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!