J(o)ótékonysági horgászverseny az iszapkárosultak megsegítésére


2010-10-27 14:34:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


J(o)ótékonysági horgászverseny az iszapkárosultak megsegítésére főképe
November 6-án a Marcalgergelyi Joó-tó lesz a jótékonysági verseny helyszíne. A szervezők, támogatók illetve a horgászok a vörösiszap sújtotta Somlóvásárhely megsegítésére gyűlnek össze, a nevezési díjakból illetve különböző felajánlásokból a katasztrófa sújtotta térséget szeretnék segíteni. A részletekről Joó László ügyvezető igazgatót kérdeztük.
- Azért választottuk Somlóvásárhely községét, mivel - ugyan Kolontárhoz és Devecserhez képest arányaiban kisebb a kár – kevés szó esik róluk, segítséget sem nagyon kapnak. A nevezési díjak mellett várjuk mindazok jelentkezését és támogatását is, akik a versenyen nem kívánnak részt venni, de hozzájárulásukkal támogatni szeretnék a települést. A felajánlásokból ezidáig 74.000 forint gyűlt össze. Örömteli, hogy az ünnepélyes eredményhirdetésre és a befolyt támogatások átvételére Marton László, Somlóvásárhely polgármestere is ellátogat hozzánk.
A katasztrófa utáni napokban nemcsak a tározó környékén, hanem távolabb is elkezdte éreztetni a hatását a vörösiszap. Többek között a Marcal élővilága is a szennyeződés áldozatává vált. Mivel a Joó-tó a Marcal folyótól mindössze 200 méterre került kialakításra adódik a kérdés, hogy a horgásztó hal- és növényvilága mennyire károsodott.
- A Marcal folyón levonuló szennyeződés sem a horgásztavat sem az itt horgászókat nem veszélyezteti. A tó vízellátása a település felől érkezik, olyan vízadó rétegekből, amelynek a Marcalhoz nincs köze. Ezek a kis források kristálytiszta vízzel táplálják a tavat. A tó vízszintje körülbelül 1 méterrel magasabban van mint a Marcal vízszintje. A tavat határoló rétekre, legelőkre sem jutott ki a szennyeződés – nyugtatott meg mindenkit Joó László.
A jótékonysági versenyre a szervezők reggel 7:30-tól várják a horgászokat, az 1x4 órás verseny 9 órakor indul, az ünnepélyes eredményhirdetésre, a díjátadásra és a befolyt támogatás átadása 14 órától kerül sor.
További információk a versennyel és a horgásztóval kapcsolatban a www.joo-to.hu oldalon érhetőek el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!