Karatesikerek Tarjánban


2010-10-27 11:25:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Karatesikerek Tarjánban főképe
Október 16-án a Griff SE Kyokushin Karate Klub négy versenyzővel vett részt az őszi szezon első rangos megmérettetésén, a VIII. J&S Speed Kupán. Tarjánban több mint 250 nevezett versenyző gyűlt össze, a versenyről Bolla András számolt be.
- Egyesületünkből Benkő Noémi, Nagy Benedek, Nagy Lénárt és Kovács Botond lépett tatamira a kupán. Nagy Benedek egyenes kieséses versenyben az első körben búcsúzott, egy nála tapasztaltabb versenyzőtől kapott ki. Neki ez a verseny talán a második megmérettetése volt, még több versenyen kell részt vennie, hogy rutint szerezzen. Kovács Botondnak sem jött ki a lépés ezen a hétvégén, szintén az első körben kiesett. Nagy Lénárt már nem a gyermek, hanem a serdülő korcsoportban lépett tatamira, és az első versenyét simán 5-1 es pontozással meg is nyerte (az utánpótlás versenyszabályok szerint egy küzdelem 2 percig tart, vagy addig, amíg valamelyik sportoló meg nem szerzi a 6 pontot, amit csak tiszta találatra adnak a bírók). Lénárt második küzdelme előtt szédülni kezdett, rosszulléte miatt jelezte a bíróknak, hogy csak sportszerűségből áll ki a következő fordulóban. Tiszteletre méltó döntését vereség követte. Az előbb említett három versenyzőnek nem vette el a kedvét a vereség, tovább készülnek lelkiismeretesen a következő megmérettetésekre.
A legsikeresebben Benkő Noémi szerepelt Tarjánban, akinek tavaszi elsőségét sikerült megvédenie.
- A gyermek I. női 28 kg-os csoportban Noémi kalocsai és győri ellenfelét is legyőzve magabiztosan vívta ki az első helyet. Ez Noémi hatodik győztes karate versenye, valamint idén tavasszal a Magyar Diákolimpián országos második helyezést ért el, mindössze két ponttal lemaradva a dobogó legfelső fokáról. Kiemelkedő teljesítmény ez a mindössze 9 éves kislánytól. Ami az év hátralévő részét illeti, az őszi szezon tartogat még versenyeket nekünk, valamint az év végén újabb övvizsga lehetőség is lesz, kicsiknek és nagyoknak egyaránt – tudtuk meg Bolla Andrástól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!