Véget ért a jubileumi rendezvénysorozat a Sportcsarnokban


2009-10-04 20:48:44  | cikk:  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Véget ért a jubileumi rendezvénysorozat a Sportcsarnokban főképe
Ma délután folytatódott a 10 éves Sportcsarnok jubileumi rendezvénysorozata. 14 órától a középiskolás lányok részére rendeztek villámtornát, melyen a Református Gimnázium kivételével az összes iskola képviseltette magát. A Petőfi Sándor Gimnázium, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola, a Türr István Gimnázium és az Acsády Iskola körmérkőzéses rendszerben mérte össze erejét. A lányok becsülettel és nagy akarással játszották végig a mérkőzéseket. A mezőnyből kiemelkedett a PGSZKI csapata, mely favoritként meg is nyerte a villámtornát. Az ezüstérem az Acsády együttesének nyakába került, a dobogó legalsó fokára pedig a Petőfi lánycsapata állhatott fel. A Türr Gimnáziumnak idén a negyedik hellyel kellett megelégednie. Koncz Sándort sem lepte meg a végső sorrend.

- Egyértelműen kiemelkedtek azok a játékosok, akik mögött általános iskolás kézilabdamúlt áll. Ők már nem féltek a labdától, meg is tudták tartani azt, sőt pár akciógól is született. Egy jó egyéni teljesítmény el tudott dönteni egy-egy találkozót, láttam pár ügyes lányt, akiket érdemes lenne a pápai kézilabdacsapatba meginvitálni.

A kézilabda után a tollaslabda kapta a főszerepet, Horváth Attila vezetésével bárki ütőt és labdát ragadhatott egy közös edzés erejéig.

- A szervezők úgy gondolták, hogy ez a sportág méltán kaphat helyet ezen a jeles évfordulón, hiszen eddig 8 alkalommal rendeztünk itt országos diákolimpiai döntőt. Örülök, hogy nemcsak gyerekekkel, hanem lelkes amatőr felnőttekkel is közösen tudunk eltölteni egy órát a tollaslabda jegyében. Az elmúlt 10 esztendőből sok eseményre emlékészem vissza szívesen, ilyen volt a pápai kosárlabda klub első szárnypróbálgatása, akkoriban 1000 drukker is szurkolt a hazaiaknak. Legfrissebb élményem a női junior Európa-bajnokság, a magyar-norvég találkozón felejthetetlen volt a hangulat.

A futás sem hiányozhatott a sportágak közül, az Autómentes naphoz hasonlóan ezúttal is sok induló volt, fiúk és lányok egyaránt szép számmal teljesítették a távot. A görkorcsolyapályára is sok érdeklődőt vonzott a Pápa és Pápa környéki fiatalok bemutatója, a korisok és biciklisek nem is maradtak adósak a remek és látványos produkciókkal.

A háromnapos rendezvény záróprogramja a Pápa – Körmend öregfiúk barátságos kosárlabda mérkőzés volt. Egykori pápai játékosok több év után jókedvűen elevenítették fel az egykori mérkőzéseket, utazásokat, sportélményeket. A körmendieknél illusztris a játékosok névsora: Szendrei Sándor, Németh István, Nagy Zsolt, Bebes István, Zsebe Ferenc, Hencsey Tamás, Nagy Richárd, Tahin Péter és Meskó Bálint. Bebes István, Körmend polgármestere – egykori pápai játékos – első szóra igent mondott a pápai felkérésre.

- Csodálatos időszakot töltöttem el Pápán, nemcsak az akkori csapat, hanem a város is a szívemhez nőtt. Sok egykori társammal bizony jó pár éve nem találkoztam, az élet elsodort minket egymás mellől, már csak ebből a szempontból is örülök a találkozónak. 1 éve nem volt labda a kezemben, szóval az én formámra nem alapozhat a körmendi csapat, a második félidőben egyébként a pápaiaknál fogok játszani, kellőképpen tudom gyengíteni tehát mindkét gárdát.

Vajda József - korábbi csapattársához hasonlóan – az eredményt másodlagosnak tartja.
- Akiket meghívtunk mindenki elfogadta a meghívást, remélem, hogy egy jó hangulatú, baráti alkalom lesz ez a mai egy kis nosztalgiázásra. Elég vegyes a társaság, az akkoriban NB II-ből feljutott csapattagok nagy része is itt van, a mostani játékosok közül például Ács Péter is játszik. Sokat tettek ezek a srácok a pápai kosárlabdáért, a mostani fiatalok azt viszik tovább, amit ők annak idején letettek. A pápaiak névsora: Vajda József, Döbör Donát, Neubauer Tamás, Kolonics Zolán, Fodor Zsolt, Ács Péter, Hernádi Tamás, Döbrönte Tamás, Bosnyák Zsolt, Perjési Zoltán.

Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!