Öt éve szentelték fel a Szent József Kápolnát


2010-10-24 18:24:08  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Öt éve szentelték fel a Szent József Kápolnát főképe
2005. október 30-án szentelte fel Márfi Gyula érsek a pápai Szent József Kápolnát és Közösségi Házat, amely azóta is a város déli részén élő katolikusok központja.
Ez alkalomból ma délelőtt ünnepi szentmisére invitálták a hívőket.
A szentmise elején Salgó Ferenc kanonok-plébános köszöntötte a megjelenteket, majd Brenner József atya, a Szombathelyi Egyházmegye nyugalmazott helynöke ünnepi szentmisét celebrált, aki testvéréről, Brenner Jánosról emlékezett meg.
Brenner János 1931. december 27-én született, iskoláit a Püspöki Elemi Iskolában kezdte, Pécsett a ciszterciek gimnáziumában, majd a szombathelyi premontrei gimnáziumban folytatta. Zircen érettségizett mint ciszterci oblatus. A szerzetesrendek feloszlása után a budapesti Hittudományi Akadémia civil hallgatója lett. 1955. június 19-én szentelték pappá. Buzgó lelkipásztori munkáját nem jó szemmel nézték azok, akik az 56-os forradalom eltiprása után legfőbb ellenségüket az egyház papjaiban látták. Máig sem tisztázott körülmények között 1957. december 15-én éjjel sürgős betegellátás ürügyén kicsalták plébániai lakásából. A két falu között megtámadták és 32 késszúrással megölték. A tisztalelkű vértanú haláláról hosszú évtizedekig nem volt szabad említést tenni. A szombathelyi Szalézi templom családi kriptájában helyzeték örök nyugalomra. Sírján a következő mondat olvasható: „Az Isten-szeretőknek minden javukra válik!”
„Mindenható örök Isten, aki János szolgádnak megadtad a papi hivatás kegyelmét és méltónak találtad őt a vértanúság nagy ajándékára, kérünk: dicsőítsd meg Őt Egyházadban.”- imádkozták a jelenlevők Brenner János boldoggá avatásáért.

A mise végén agapéra várták a híveket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!