Állatok Világnapja az Intersparnál


2009-10-04 18:16:50  | cikk:  | 


Ma délelőtt 10 órakor Áldozó Tamás, Pápa város alpolgármestere köszöntötte a szép számmal összegyűlt érdeklődőket az Interspar parkolójában megrendezett Állatok Világnapján:
- Remek vasárnapi időtöltésnek ígérkezik a mai „kutyás” program; lesz  például kutyaszépségverseny, amelyen nem a CAC vagy CACIB találkozók szabályai szerint bírálják majd a szépséget, hanem más szempontok is figyelembe kerülnek- A további programok is  mind nagyon kellemesnek ígérkeznek.
Lőwinger Zsolt áruház igazgató bízik abban, hogy a rendezvény fogadtatása nagyon jó lesz a közönség részéről, mert szeretnének hagyományt teremteni és jövőre is megemlékezni az Állatok Világnapjáról:
 - Az ötlet az Interspar vezető gárdájától származik. Szerencsére sok támogatót találtunk, hogy ez a jeles nap létrejöhessen, amit ezúton is köszönök a Pápa Városi Rendőrkapitányságnak és a vám- és pénzügyőrségnek, továbbá dr. Kovács Jenő állatorvosnak, illetve a Prémium Centernek.
Rendőrkutya bemutatóval kezdődött a délután 16 óráig tartó programsorozat. Kocsis József rendőr főtörzsőrmester társával, a Fitz névre hallgató fekete németjuhászkutyával először fegyelmezési feladatokat mutattak be, majd megelevenítették a közönség előtt a táskalopást, túszejtést, és egy igazi akciót is láthattak a nézők, a rablók és a rendőrök tűzpárbaját, melyet a rendőrkutya lefegyverző támadása zárt le. 13 órakor kutya kvíz kezdődött, majd kutyaruha bemutatót láthattak az érdeklődők. Volt még játékos verseny kutyáknak, továbbá kábítószer-kereső kutya bemutató is. Ezt követően dogdancinget, majd a Recse kutya suli speciális munkakutya bemutatóját láthatták az érdeklődők. Folyamatos programok voltak a kutya örökbefogadás és a póni lovaglás.

Tóth Tamara

Képek:

Az állatok világnapját 1931-ben Olaszországban hívták életre, a kezdeményezés célja a vadon élő állatok pusztulásának megfékezése volt. Később a kör tágult, minden állat védelmét felvállalta, a világnapok szaporodásával párhuzamosan viszont egyre inkább a velünk élő állatok kerültek a középpontba. Eredeti időpontja október 4., Assisi Szent Ferenc halálának évfordulója. A rendalapító Szent Ferenc az állatok védőszentje, aki a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük. Magyarországon a rendszerváltás után vált népszerűvé. Az állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!