Fantasztikus estét varázsolt a Lombard


2010-10-23 20:52:18  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos János  | 


Fantasztikus estét varázsolt a Lombard főképe
A Lombard Pápa a Monicomp Liga 11. fordulójában 3000 néző előtt szenzációs győzelmet aratott az Újpest együttese felett. Véber György gárdája a Szűcs, Németh, Supics, Farkas, Takács, Gyömbér, Heffler, Rebryk, Bárányos, Abwo, Marics összetételben 3-1 arányban múlta felül a fővárosi klubot. Már a negyedik percben előnybe kerültek a hazaiak, Balajcza kapus rosszul jött ki egy jobb oldali Heffler sarokrúgásra, a vendég portás aláfutott a labdának, ami végül Vermesről saját kapujába pattant 1-0. Fél óra játék után egyenlíthetett volna az Újpest, Simon lépett ki a Tiszától visszakapott labdával, Szűcs azonban parádés védéssel védte a hosszúba tartó löketet. A folytatásra is nagy kedvvel jött ki a Lombard, a 70. minutumban a ma is remekül teljesítő Heffler ugratta ki Maricsot a bal oldalon, a hazai csatár pedig éles szögből, hatalmas erővel kipókhálózta a jobb felső sarkot 2-0. Két perccel később a semmiből szépítettek a lilák, Mitrovics felívelése Tiszát találta meg, aki kapásból a jobb alsóba lőtte a játékszert, Szűcs tehetetlen volt 2-1. Tíz perccel a vége előtt eldőlt a három pont sorsa, Heffler húzta meg Szokol mellett a labdát, majd egy csellel elfektette Balajczát is, végül higgadtan a kapuba helyezett. Ezzel kialakult a 3-1-es végeredmény, a rendkívül látványosan és taktikusan játszó Lombard megérdemelten ünnepelhetett Kassai hármas sípszavát követően.
Véber György: A második félidő még engem is magával ragadott, amelyben azért kellett vezényelnem a csapatomat, de végül még ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. Csapatom újabb oldaláról is bemutatkozott, hiszen védekezésünk nagyon rendben volt. Egyszer hibáztunk, amit azonnal kihasznált az Újpest, de ezen a bosszantó hibán túl a többi rendben volt. Ami érdekes volt számomra, a kapott gólból is talpra tudtunk állni, és újabb találattal eldöntöttük a mérkőzést.
Mészöly Géza: Az első kapott góllal nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, és bár több lehetőségünk adódott az egyenlítéshez, azokat elhibáztuk. Többet vártam a csapatomtól támadásban, de ezúttal az elmúlt fordulókban jól teljesítő védelmünk játszott gyengén. Nem egy-két labdarúgó lógott ki a sorból, hanem az egész védekezésünk nem úgy működött, ahogyan korábban.
A Lombard Pápa ezzel a győzelemmel a 7. helyre lépett előre a tabellán, Szűcs Lajosék jövő héten a Siófokhoz látogatnak.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!