Hengereltek a pápai kosarasok


2010-10-22 19:37:51  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hengereltek a pápai kosarasok főképe
Az NBI/B-s kosárlabda bajnokság mai fordulójában a Pápai Motax Autó KC a pontvadászat sereghajtóját, Sárvár együttesét fogadta a Városi Sportcsarnokban. A hazaiak eddigi 100 százalékos teljesítményüket szerették volna folytatni az ezidáig négy mérkőzésen négy vereséget (Sopron, Kanizsa, Veszprém, Elite Basket) szenvedő sárváriak ellen.
Esélyeshez méltóan kezdte a találkozót a pápai együttes, az első támadástól kezdve a hazaiak akarata érvényesült, jóllehet kissé nehezen melegedett bele a mérkőzésbe, 22-13-mal ért véget ez első negyed. A szünetben több mozgást kért Vajda József, aminek meg is lett az eredménye, csapata nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt, kintről is szép kosarakat szereztek, a visszatérő Jarosevits zsákolásával alakult ki a félidőre a 22 pontos különbség a felek között (47-25). A nagyszünet után Ács duplájával folytatódott a mérkőzés, a mieinknél azonban több apró pontatlanságot is fel lehetett fedezni, talán túlságosan is lebecsülték a vendégeket. A győzelem ettől függetlenül nem forgott veszélyben, a vendégek igen halvány teljesítménnyel rukkoltak elő, a harmadik 10 percben tovább nőtt az előny (69-38). A záró negyedre már minden érdemi kérdés eldőlt, csak a különbség nagysága volt kérdéses, a pápaiak végül Fülöp vezérletével 96-48 arányban habkönnyű, 48 pontos győzelmet arattak, így továbbra is veretlenek az idei bajnokságban. A kosarasok jövő héten a Kanizsa KK-hoz látogatnak, majd november 7-én a Veszprémet fogadják a Városi Sportcsarnokban.
Pápai Motax Autó KC - FKSZC-Sárvár 96-48 (22-13, 25-12, 22-13, 27-10)
Vajda József: A Sárvár ellen szerettünk volna gyakorolni, illetve a fiatalokat játszatni ám ma is beigazolódott, hogy a kötelező győzelmek a legnehezebbek, nehezen lendültünk játékba. Kicsit edzőmeccs jellege volt a találkozónak, de a nehéz Sopron elleni bajnoki után jó volt egy könnyebb találkozó, ahol gyakorolhattunk a hétközi kupa-illetve a hétvégi bajnoki fordulóra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!