Átadták az Erzsébetvárosi Óvodát


2009-10-04 17:58:26  | cikk:  | fotó: Babos Petra  | 


Átadták az Erzsébetvárosi Óvodát főképe
Az ovisok kedves, zenés műsorával kezdődött szombaton 11 órakor az Erzsébetvárosi Óvoda átadó ünnepsége. Pál Béla, a felújítást támogató Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében gratulált a pápaiaknak, külön kiemelte azt a célratörő, közös munkát, amit a fejlesztési források megszerzése érdekében a város különböző pártállású politikusai végeznek.
Dr. Kovács Zoltán polgármester felidézte az óvoda történetét, s helyesnek nevezte azt az önkormányzati döntést, aminek következtében az egykori textilgyár felszámolásának megkezdése után a város megvásárolta az óvodát. A több, mint 70 éves épületre azonban már nagyon ráfért a felújítás,  az elmúlt hónapok során körülbelül 75 millió forintot költöttek rá. Az épület a mai, 21. századi követelményeknek is megfelel, napkollektorok segítségével fogják például a meleg vizet előállítani. Végül megköszönte a szülők kitartó türelmét, várakozását és ajándékul egy készségfejlesztő és egyensúly terápiás eszközt adott át az óvoda vezetőjének, Petri Lászlónénak.
Ezt követően Venczel Csaba és Unger Tamás képviselők átadták a múlt hétvégén, az Erzsébetváros 110 éves fennállása alkalmából szervezett pörköltfőző verseny bevételét, 80 000 Ft-ot, hogy abból még további játékokat tudjon vásárolni az intézmény.
Az intézmény átadása előtt még a történelmi egyházak képviselői is megáldották a felújított épületet, majd Csákvári Judit, a Városi Óvodák intézményvezetője, dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő és Pál Béla, Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke közösen átvágták a nemzeti színű szalagot.

- Sószoba, melegítőkonyha, mosókonyha, mozgássérült WC, irodák és vizesblokkok kerültek kialakításra. A tetőszerkezet és a padozat is teljesen megújult. Megépült a tornaszoba és az udvarunk is megszépült - mondta el  boldogan a vezető óvónő, Petri Lászlóné

Kőszegi Mónika, szülő:
- Három éve járunk az óvodába. Már nagyon ráfért a felújítás, úgy gondolom, most nagyon szép lett. Öröm lesz ide hozni a kisfiamat. Jó, hogy kialakítottak egy logopédus szobát, mert nekünk is szükségünk van erre. Az óvónőkkel is elégedett vagyok.

Kolisznicsenkó Richárd:
Nagyon szépen megcsinálták a bácsik az ovinkat. Örülök az új parkettának és a játékoknak, ezek tetszenek a legjobban. Szeretem az óvó néniket is.
 

Babos Petra


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!