Tisztújítás a Pápai Polgári Körben


2010-10-21 22:03:45  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Tisztújítás a Pápai Polgári Körben főképe
Ma tartotta soron következő, a szeptemberben indult kilencedik évadjának második összejövetelét a Pápai Polgári Kör az Ipartestületi Székházban. Az alkalom különlegessége az előző évi beszámolót követő tisztújítás volt, melyre 2006-óta nem volt példa, addig évente rendszeresen megtörtént a vezetőség tisztújítása. 2006-ban határozta el a Pápai Polgári Kör, hogy addig nem tartanak a körön belül tisztújítást és addig marad az élén az a vezetőség, amely ma leköszönt, amíg nem sikerül a polgári oldalt országosan is és helyben is vezető szerepbe juttatni-tudtuk meg Rabi István ma leköszönő, majd újraválasztott elnöktől.
A Pápai Polgári Kör a városban működő legnagyobb tagsággal bíró civil szervezet. Idén szeptemberben a kilencedik évadját nyitotta meg. 2002-ben körülbelül 100 fővel alakult meg, ám fejlődő készsége miatt mára tagjainak száma meghaladja az ötszázat is. Rabi István szerint annak ellenére, hogy elérték létrejöttük okát, azaz a polgári oldal vezeti az országot, a megyéket és a legtöbb várost is, szükségesnek tartja a kör további munkálkodását. Mint mondta, sokan szeretnének olyan közösséggel rendelkezni, mint a Pápai Polgári Kör. A civil szervezet a politikai aktualitásokon kívül szerves részt vállal a város kulturális életében, rendszeres összejövetelein nemcsak politikai hangvételű beszélgetések hangzanak el, hanem ápolják a kultúrát és a magyar hagyományokat is, kiemelten a népzenét és a néptáncot. Rabi István úgy fogalmazott, az elmúlt nyolc év során egy nagy családdá alakult a közösség, amely havi rendszerességgel találkozik. Rabi István elnök négy éves munkáját újraválasztásával köszönték meg a tagok. Nem történt változás a többi tisztséget tekintve sem: alelnök maradt: dr. Dancs Ferenc, a pénzügyi megbízott Gyeginszky Jenőné és titkár maradt Menyhárt Márta. A választásokat dr. Burcsi Elemér vezette le, mint a jelölőbizottság elnöke.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!