Újságot szerkesztettek a médiasulisok


2010-10-21 19:58:19  | cikk: mo  | 


Újságot szerkesztettek a médiasulisok főképe
A film-és médiaelmélet után október 7-én újságíró-ismeretekkel folytatódott a Jókai Mór Művelődési Központ Tudás-Szín-Tér projektjének keretében tavasszal indult Médiasuli című kurzus. Az újságírás és szerkesztés mikéntjébe Nagy Imre újságíró vezette be a diákokat. A tanfolyam ezen szakasza csupán négy alkalomból áll. Az első előadáson a sajtóműfajokkal, az ún. véleményközlő és a tájékoztató műfajokkal ismerkedtek meg a diákok. A második alkalmon az újságíró személyiségét vették górcső alá, megvitatták például, miért fontos egy zsurnaliszta számára, hogy nyitott, elkötelezett, tárgyilagos és őszinte legyen. A mai, harmadik foglalkozáson már konkrét feladatot is kaptak a fiatalok. Előre megadott szavakból kellett különböző cikkeket írniuk, a korábban elsajátított műfajok ismeretében. S amint elkészültek a cikkek, már össze is állítottak egy két lapból álló újságot, melyet maguk tördeltek, így sajátítva el az újságszerkesztés alapismereteit. Még egy foglalkozás van hátra, melyen összefoglalják a tanultakat, s néhány mondat erejéig szó esik a jövő sajtótermékeiről, például az online újságírásról – tette hozzá Nagy Imre. Az előadó hozzátette, reméli a foglakozás-sorozat végére a diákok képesek lesznek olvasni a sorok között, megtalálják és megértik a mögöttes információkat, jelentéseket is.
A Médiasuli novemberben a Pápa Városi Televízió szerkesztőségében folytatódik.  


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!