A Várkastély jelene és jövője a Honismereti Körben


2010-10-20 20:12:39  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Várkastély jelene és jövője a Honismereti Körben főképe
Ma délután tartotta soron következő összejövetelét a Várostörténeti Honismereti Kör a Várkastély 3. számú termében. Az alkalom vendége Nagy L. István, az  Esterházy Károly Kastély-és Tájmúzeum igazgatója volt, aki a Várkastély jelenéről és jövőjéről mesélt az érdeklődőknek.
A múzeum aktuális ügyeiről esett szó az előadás kapcsán. Először is arról a pályázatról, melynek keretén belül 30 millió forintot nyert a Gróf Esterházy Károly Kastély-és Tájmúzeum. Ez egy tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységek támogatására kiírt pályázat. A projekt futamideje alatt a támogatott finanszírozásból összesen 247 alakalommal, 3606 fő részvételével valósulnak meg a programok. A projekt három fő cél megvalósítását tűzte ki maga elé: barokk mint korstílus megismertetését, az Esterházyak bemutatását és a múzeum népszerűsítését. A tevékenységek között szerepel a makettkészítés, a néptánc, a kézműves játszóház, a néprajzi tábor és a különböző helytörténeti foglalkozások is.
A következő Honismereti Kör november 17-én, szerdán lesz 17 órától lesz a Várkastély 3. számú termében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!