Leinefelde sem hagyja magára az iszap-károsultakat


2010-10-19 15:45:49  | cikk: mo  | 


Egy testvérvárosi kapcsolat hasonlít a házassághoz, amíg minden rendben van, addig könnyen megy, de az, hogy a kapcsolat valójában mennyit ér, akkor mutatkozik meg, ha az első nehézségek fellépnek – fogalmazott Karl Werkmeister, a Pápa és Leinefelde közötti sportkapcsolatok felelőse, mielőtt a német testvérváros polgármesterével és dr. Áldozó Tamással, Pápa alpolgármesterével elindultak Devecserbe ma délután.
Leinefelde polgármestere kérdésünkre elmondta, a televízióból értesültek az Ajka térségét ért iszap-katasztrófáról. Siegfrid Klaprott úgy fogalmazott, mélyen érintette őket a tény, hogy testvérvárosuk közelében egy ilyen katasztrófahelyzet alakult ki. A jól működő testvérvárosi kapcsolat okán úgy érezték, feltétlenül segíteniük kell.
Karl Werkmeistertől megtudtuk, pénzbeli segítséget nyújtanak és tárgyi adományokat hoztak a károsultak számára. A sportegyesületek, melyek részt vettek a Nemzetközi Játékfesztivál keretében Pápán megrendezett Miniolimpián, 600 eurot gyűjtöttek össze. Ezzel együtt összesen 1800 eurot visznek a katasztrófa sújtotta térségbe, ezen kívül ágyneműt, lepedőket, törölközőt, gyermek-és babaruhákat. Karl Werkmeister hozzátette, örömmel segítenek a jövőben is, mai útjuk alkalmával kiderítik, mire van a legnagyobb szükség a területen, ennek tudatában gyűjtenek tovább és hozzák adományaikat Magyarországra.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!