Délután a labdarúgás játszotta a főszerepet


2009-10-03 17:53:11  | cikk:  | 


Délután a labdarúgás játszotta a főszerepet főképe
Délelőtt az ovisok, délután az általános iskolások és a felnőttek villámtornájával folytatódott a 10 éves Sportcsarnok rendezvénysorozata. A város általános iskoláinak 5-6. évfolyamos csapatai részére rendezett kupán tanúi lehettünk nagyon sima és rendkívül szoros mérkőzéseknek, kapusbravúroknak és szép csatárteljesítményeknek is. Összesen hat osztály nevezett a délutáni találkozókra, ahol az A csoportban a Munkácsy, a Tarczy és a Szent István vívott meg a minél előkelőbb helyekért, a B jelűeknél az Erkel, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Iskola és a torna favoritja, a Munkácsy Iskola lépett pályára. A minitornán végül beigazolódott a papírforma, az Oroszvári Péter távollétében Koncz Sándor által irányított csapat végül teljesen megérdemelten vitte haza a kupát, a négy meccsen 20-nál is többször zördült meg a Munkácsy ellenfelének hálója.

- Oroszvári tanár úr a fiatalokkal Lakitelken van és engem kért meg, hogy viseljem gondját a csapatnak. Én is úgy gondolom, hogy megérdemelten végeztünk az első helyen, talán a Szent István Iskola elleni meccs volt a legnehezebb, azt kivéve fölényesen nyertünk, remek játékot bemutatva. Örülök, hogy volt tudatosság a csapatban, nemcsak előrerúgtuk és utánafutottunk, hanem passzoltunk és fizikálisan is ellenfeleink fölé nőttünk.

Eredmények:
5-6. helyért Gyurátz - Tarczy 9:0

3-4. helyért: Szt.István – Erkel 0:1

Döntő: Weöres – Munkácsy 1:3

A villámtorna végeredménye:

1. Munkácsy Mihály Általános Iskola
2. Weöres Sándor Általános Iskola
3. Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola
4. Szent István Római Katolikus Általános Iskola
5. Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola
6. Tarczy Lajos Általános Iskola

16:30-tól a dr. Kovács Zoltánt és Gőgös Zoltánt is soraiban tudó Parlamenti válogatott, a helyi közéleti válogatott - dr. Áldozó Tamással a pályán - és a helyi öregfiúk csapata körmérkőzéses rendszerben mérte össze erejét. Az első összecsapáson a Parlament csapata 2-1-es diadalt aratott. Sok idejük nem volt a pihenésre a képviselőknek, hisz rövid pihenő után a pápai öregfiúk vártak rájuk. Már 2-0-ra is vezettek a honatyák, azonban az öregfiúknak sikerült 4 perccel a vége előtt egálra hozni a derbit, ami mint később kiderült a végeredményt is jelentette. A helyezéseket a közéleti válogatott és az öregfiúk találkozója döntött el, melyen Németh Zsolt duplájának köszönhetően 2-1-es közéleti győzelem született.

A végeredmény:
1. Parlamenti válogatott 4 pont
2. Közéleti válogatott 3 pont
3. Pápai Öregfiúk 1 pont


Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!