Negyvenéves a Pápai Éremgyűjtő Kör


2010-10-19 11:55:42  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Negyvenéves a Pápai Éremgyűjtő Kör főképe
A Magyar Éremgyűjtők Egyesületének Pápai Csoportja megalakulásának 40. évfordulóját ünnepelte tegnap az otthont adó intézményben, a Jókai Mór Művelődési központ emeleti előadótermében. A rendezvényen részt vett a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének elnöke, dr. Török Pál, dr. Hódosi István, a Magyar Érmegyűjtők Egyesületének dunántúli titkára, dr. Áldozó Tamás alpolgármester és dr. Hermann István képviselő is, aki egyébként éremgyűjtő is.

Veszpréminé Turtsányi Valéria a Jókai Mór Művelődési Központ nevében köszöntötte a negyven éves csoportot. Mint mondta, a kör többszörösen is letette névjegyét a város kulturális életében, nemcsak az év végi kiállításaikkal, hanem a fegyver-és érembörzéikkel. Egy közösség értékét a helyi társadalom mindig kellőképpen elismeri, így gratulált a kör elmúlt negyven évének az intézményvezető.

Dr. Áldozó Tamás a város nevében köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, ő nem éremgyűjtő, de úgy véli, a régi pénz sok mindent üzen annak is, aki nem gyűjtő-majd elmesélte személyes élményeit egy Kossuth bankóval. Az alpolgármester úgy fogalmazott, az éremgyűjtőknél számtalan apró és nagyobb üzenetet hordozó érem van, és értenek is hozzá, ezért tudnak értelmezni. A város 1995-ben Pápa Város Díszoklevele kitüntetésben részesítette a Pápai Éremgyűjtő Kört, ezzel is elismerve hagyományőrző tevékenységét.

Az éremgyűjtés pápai hagyományairól és annak szépségeiről beszélt dr. Török Pál, aki mint mondta 40 évesnek lenni egy kellemes férfikor, hiszen akkor már kellő élettapasztalattal rendelkezik az ember és nagy tettekre képes.

- A pápai csoport működése számomra azt bizonyítja, hogy nemcsak nagy városokban, nagy létszámú csoportok tudnak szép eredményeket elérni, hanem tulajdonképpen a tagság aktivitása és a vezetőség rátermettsége határozza meg mindenkor a csoport eredményességét, a pápai pedig az - mondta a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének elnöke.

Lóky György, a pápai éremgyűjtők vezetője egészen a kezdetektől fogva mutatta be az éremgyűjtők tevékenységét, majd a klub életének fontosabb állomásaiból csipegetett. Mint mondta, a siker a legjobb közösséget kovácsoló erő, s sikerekben gazdag volt a pápai éremgyűjtők negyven éve. A köszöntőket követően az idén negyven éves kör tagsága megkapta az erre az alkalomra bronzból öntött emlékérmet a vezetőségtől és a vendégeknek is átadták a szervezők a szintén erre az alkalomra készített ezüst emlékérmet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!