Ária- és dalest a Pedagógus Művelődési Házban


2010-10-17 11:33:50  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Ária- és dalest a Pedagógus Művelődési Házban főképe
Eisenbeck Ágota volt és jelenlegi tanítványai adtak fantasztikus koncertet tegnap este a Pedagógus Művelődési Házban. Az ária- és dalesten barokk, klasszikus, romantikus és XX. századi zeneszerzők műveit Vörös Szilvia, Göncz Renáta, Cecilia Lundberg, Eisenbeck Ágota, Ágoston László, Ekanem Bálint Emota és Torma Ákos adták elő, zongorán Gábor Jósephf, Liszt-díjas zongoraművész közreműködött. A közel kétórás előadás Csajkovszkij Don Juan szerenádja című darabjával kezdődött, de felcsendült még Mozart, Beethoven, Rossini, Kodály és Schubert néhány híres műve is. Az est második felében az operáé volt a főszerep, hallhatták az érdeklődők Mozart: Operá Figaro Hochzeit-jét, Verdi: Nabucco-ját, Handel: Sámsonját, valamint számos duettet, mint például: Mozart: Operá Titus és Operá Cosi Fan Tutte című darabjait is.
Az est végén a zenebarát közönség vastapssal jutalmazta az énekeseknek e felejthetetlen
zenei fellépését.
A jótékonysági koncertből befolyt összeget a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak ajánlották fel a szervezők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!