Pápa mindenek előtt!


2010-10-15 21:56:14  | cikk: Tóth Tamara  | 


Pápa mindenek előtt! főképe
Ma 17 órakor kezdődött - a sikeres önkormányzati választásokat követően - Pápa Város Képviselőtestületének alakuló ülése a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Tagintézményének aulájában. Unger Tamás, az előző ciklusban még képviselőként vett részt, most azonban mint az alkalomnak helyet adó intézmény vezetője köszöntötte volt kollégáit, a megjelenteket, és kívánt nekik sikeres, eredményes új képviselőséget. A rendezvényen részt vett Kovászna polgármestere, és a testvérváros delegációja, valamint a városi kitüntetettek és az egyházi vezetők is. A Himnuszt zenés-irodalmi összeállítás követte, majd Máté István korelnök megnyitója következett, a polgármester hivatalos eskütételéig ő vezette az alakuló ülést. A Helyi Választási Bizottság (továbbiakban:HVB) elnöke, Böröczky Zoltán tájékoztatta a megjelenteket a képviselőtestület tagjainak megválasztásáról. Elsőként az egyéni kerületi eredményekről, majd a listás szavazás eredményeiről számolt be. A tizennégy tagú testület a következőképpen alakul:
I. számú választókerület: dr. Péntek Árpád
II.számú választókerület: dr. Vörös Ibolya
III.számú választókerület: Bocskay László
IV.számú választókerület: Császár Endre
V.számú választókerület: Venczel Csaba
VI.számú választókerület: dr. Hermann István
VII.számú választókerület: Máté István
VII.számú választókerület: dr. Áldozó Tamás
IX.számú választókerület: dr. Kovács Zoltán
X.számú választókerület: Zsegraics Gyula.
A kompenzációs listáról három MSZP-s és egy Jobbik-os képviselő szerzett mandátumot: Erőss Bulcsú a Jobbik képviselője, Grőber Attila, Pingitzer Sándor és Gőgös Zoltán az MSZP képviselője jutott be a testületbe. Gőgös Zoltán írásban lemondott mandátumáról, így Szirbek Rita képviseli a továbbiakban az MSZP-t a helyi önkormányzatban. A HVB elnökének beszámolóját a képviselők eskütétele követte, majd átvették a megbízólevelüket. A polgármester választással kapcsolatban Böröczky Zoltán elmondta, 9817 érvényes szavazatot adtak le a pápai választópolgárok október 3-án, melyből 153 volt az érvénytelen szavazatok száma, öt esetben pedig hiányzott a lap. Erőss Bulcsúra 1133 szavazatot, Grőber Attilára 2263 szavazatot adtak le, dr. Kovács Zoltánra 6421 igent húztak be a pápaiak. Így dr. Kovács Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje immáron hatodszorra írta alá és mondta el a polgármesteri esküt a rendszerváltás óta. Eskütétele után beszédében elmondta, az építkezés korszaka következik, hiszen a tudatos városfejlesztés átível a ciklusokon és ez most is így van - utalt a Fő tér rekonstrukciójára, a Gyógyfürdő fejlesztésére és a Várkastély hamarosan kezdődő renoválására. Beszélt továbbá az együttműködés fontosságáról a testületen belül, hiszen az előző ciklusban sem a különbözőségen volt a hangsúly, annak ellenére, hogy sok dolgot máshogy láttak a képviselők. A polgármester képviselőtársainak további felelősségteljes munkát kívánt. A hatodszor megválasztott polgármester hangsúlyozta, az összefogásban mindenkire számít, akinek fontos a város, majd a Pápa mindenek felett!- gondolattal zárta beszédét.
Az ünnepi ülésen titkos szavazáson választották meg az alpolgármestert a képviselők, személyére a törvény értelmében a polgármester tett javaslatot. dr. Áldozó Tamás 10 igen és három nem szavazatot kapott, ő maga pedig tartózkodott, így a minősített többség döntése alapján újból ő lett a város alpolgármestere. Dr. Áldozó Tamás eskütétele után elmondta, hétfőn a 147. hónapot kezdi meg alpolgármesterként a városban. Az eddig eltelt 146 hónapban rengeteg volt az öröm, a siker, de volt keserűség is. Az öröm és a siker mindig alkalmas volt arra, hogy megerősítse az embert, míg a keserűségből sokat tanult. Ez a város erős és életképes, tehetséges emberek lakják, és rengeteg energia van ebben a városban, a képviselőknek és a testületnek pedig az a dolga, hogy ezeket az energiákat a dolgok megvalósítására hasznosítsák - mondta. Végül a hagyományoknak megfelelően megállapították a polgármester illetve az alpolgármester illetményének összegét. Az alakuló ülés hivatalos ceremóniája a Szózat, majd a Székely Himnusz eléneklésével zárult, majd immár kötetlen formában folytatódott a felújított többfunkciós épület konferenciatermében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!