Ifjúsági hangverseny


2010-10-15 19:37:17  | cikk: Babos Petra  | 


Ifjúsági hangverseny főképe
Ma kezdődött el városunkban a Filharmónia Budapest és Felső-Dunántúl Kht. veszprémi és Veszprém-megyei ifjúsági hangversenybérletének 2010/2011-es évadban megrendezett első előadássorozata.
Pénteken 11 órakor a Türr István Gimnázium tanulói, 13 órakor a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola diákjai tekintették meg az előadást a Jókai Mór Művelődési Központ színháztermében, hétfőn pedig 10 órától a pápai általános iskolások, 12 órától a Petőfi Sándor Gimnázium és Szakképző Iskola tanulói láthatják a Magyar Táncművészeti Egyetem Néptánc tagozatának színvonalas műsorát.
- A Magyar Táncművészeti Egyetem végzős csoportja 16 fővel jött el Pápára. Ez egy ismeretterjesztő előadás, melyben szeretnénk a fiataloknak bemutatni a Kárpát-medence, a nagy Magyarország különböző területeinek táncait, énekeit, kulturális kincseit. A műsor első felében Magyarország területéről mutatunk be táncokat, majd táncszínházi etűdöket, végül pedig erdélyi táncokat nézhetnek meg a nebulók- mondta el Hortobágyi Gyöngyvér, a néptánc tagozat vezetője.
 A következő előadássorozat november 22-26. és december 6-10 között lesz, amikor is Chopin tánczenéje érkezik városunkba az Ifjúsági Filharmónia Hangverseny keretén belül.



Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!