Fákat ültettek a környezettudatos gyermekek


2010-10-15 19:26:47  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Fákat ültettek a környezettudatos gyermekek főképe
A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a Jókai Mór Művelődési Központ Tudás-Szín-Tér programsorozat keretében ma délelőtt 10 fát ültetett el a Zöldülő környezetvédelmi program zárásaként. Az általános iskolás és óvodás gyermekek közreműködésével őshonos fafajták, mint a juhar, a kőris, a hárs és természetesen a platán kerültek ma a földbe, ezzel is felhívva a figyelmet rohanó világunk nélkülözhetetlen értékére, a zöldre, a természet sebezhetőségére és a fák fontosságára. Így népszerűsítik a szakemberek a természetvédelem fontosságát.
- Nagyon reméljük, hogy ez a kezdeményezés mind az óvodások és mind az iskolások számára maradandó lesz és értékelni fogják azt, hogy mit jelent fát ültetni, mennyire fontos a környezetünk védelme. Reméljük később is ki fognak jönni ide a Várkertbe és gondozni fogják ezeket a fákat- mondta el kérdésünkre Győri Judit programvezető.  
A nagy munka közben sok hasznos információt mondanak el az egyesület tagjai a faültetéssel kapcsolatban: milyen mélyre kell ültetni, miért kell belocsolni a gyökerét, mit jelent az iszapolás, miért kell botot szúrni a fa mellé és miért kell rongyot kötözni a törzsére. Győri Judit, a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület tagja elmondta, nagyon örülnek annak, hogy Pápára is eljöhettek ma, hiszen a megyében az elmúlt évben már több helyen jártak hasonló jellegű programokon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!