Az egyik áruházban gyűjtöttek a refis vöröskeresztesek


2010-10-15 08:55:44  | cikk: mo  | 


Két napon át – szerdán és csütörtökön – gyűjtött felajánlásokat az egyik nagyáruházban a Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája Ifjúsági Vöröskeresztes Csoportja az ajkai térség iszap károsultjai részére. Kerpel Péter, a csoport vezetője elmondta, a gyűjtés a gyerekek ötlete volt, a hétfői csoportfoglalkozásra már azzal az ötlettel érkeztek, hogy feltétlenül települjenek ki a város szélén található áruház területére. A csoportvezetőtől megtudtuk, a két nap folyamán reggel 9 órától 17 óráig folyamatos váltásban álltak helyt a diákok. Az első napon rögtön 56.730 forint került a perselybe és két autónyi tartós élelmiszer gyűlt össze. Miklós Csongor, az egyik önkéntes vöröskeresztes diák elmondta, sokan támogatták pénzadománnyal a vörösiszap károsultakat, de többen tartós élelmiszereket, leginkább tésztaféléket és zacskós levest adományoztak az érintetteknek. A második nap végére több mint 100000 forintot sikerült összegyűjteni.
Az adományokat a Magyar Vöröskereszt Pápa Területi Szervezete juttatja el a katasztrófa sújtotta településekre.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!