Közel egymillió forintot focizott össze az Újpest és a Ferencváros


2010-10-13 21:51:06  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos János  | 


Közel egymillió forintot focizott össze az Újpest és a Ferencváros főképe
A vörösiszap katasztrófa kolontári és devecseri károsultjainak megsegítésére jótékony célú labdarúgó mérkőzésre került sor ma 18 órától a Ferencváros és az Újpest ’90-es években eredményes csapatainak részvételével. A mérkőzés 1000 forintos belépődíjaiból befolyó összeget a szervezők a károsult térség lakóinak ajánlották fel. Az esemény fővédnöke dr. Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke volt. A két csapat játékosai közös busszal érkeztek meg Pápára, ez jól mutatja azt a baráti hangulatot, ami a fiúkat a pályán is jellemezte. A két ősi riválist néhány lila drukker is elkísérte Pápára, akik az „Együttérzünk Veszprém megye” transzparenst helyezték el a Perutz lelátóján. A kezdő sípszót megelőzően Toldi Tamás devecseri és Tili Károly kolontári polgármester vette át jelképesen azt a 30.000 palack ásványvizet, amit Bíró Péter klubtulajdonos és Koppendorfer Tamás, a T-Kopiker Kft ügyvezető igazgatója ajánlott fel. Ezt követően dr. Kovács Zoltán szólt a szép számban kilátogató nézőkhöz.
- Magyarországon egy példátlan összefogásnak lehetünk szemtanúi, ennek része a mai mérkőzés is. A pápai kistérségben az önkormányzatok közel 3 millió forint gyűjtöttek össze, amit szintén eljuttatunk a bajbajutottaknak. Köszönjük a két egyesület játékosainak részvételét, akik első szóra elfogadták az invitálást és maguk is jegyet vásároltak.
A beszédeket követően egyperces gyászszünettel emlékeztek a főszereplők és a szurkolók a tragédia halálos áldozataira, majd útjára indulhatott a labda. Sokat nem is unatkoztak a kilátogatók, hiszen a gólgyártás már a 7. percben elkezdődött, amikor Szanyó Károly fejelt szögletből Szűcs hálójába. Szinte a középkezdésből egalizáltak a zöld-fehérek, ekkor egy jobb oldali beadást követően Szűcs Mihály talált a kapuba. Negyed óra játék után Vincze Ottó büntetőjét védte Koszta János, majd Pető Tamás mattolta a Szűcs helyére érkező Hajdu kapust. Fél óra elteltével Lipcsei egyenlített, majd Horváth Péter borotválta le a felső kapufát. A 2x35 perces derbi második félideje újpesti góllal kezdődött, az UTE jelenlegi vezetőedzője, Mészöly Géza juttatta ismét előnyhöz az övéit. Nem sokáig örülhettek a Véber Györggyel felálló lilák, ugyanis Jagodics Zoltán megszerezte csapata harmadik gólját. A végére még maradt két kimaradt Kovács ziccer, a vége 3-3, de ahogy Szűcs Lajos fogalmazott, az igazi győztesek ezen az estén a nézők voltak.
Mint megtudtuk, a mai mérkőzésen közel egymillió forintot sikerült összegyűjteni, amit a pápai kistérség által létrehozott alapba utal át a klub, ahova az Agroprodukt Zrt korábban félmillió forintot juttatott el.
A két csapat kerete:
Újpest: Koszta János, Jurácsik Tamás, Tamási Zoltán, Mészöly Géza, Szlezák Zoltán, Pető Tamás, Erős Károly, Vígh Péter, Véber György, Szanyó Károly, Kovács Zoltán, Herczeg Miklós, Horváth László, Füle Antal, Gyimesi Jenő, Brockhauser István, Drikovács Zoltán
Ferencváros: Szűcs Lajos, Szűcs Mihály, Telek András, Jagodics Zoltán, Keller József, Lipcsei Péter, Vincze Ottó, Adem Kapic, Horváth Ferenc, Nyilas Elek, Horváth Péter, Szeiler József, Bánki József, Tóth Mihály

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!