Tárgyjutalommal ismerték el a nyomozó munkáját


2010-10-13 21:14:53  | cikk: HuHa  | 


Tárgyjutalommal ismerték el a nyomozó munkáját főképe
Kékesi István, Csót polgármestere és dr. Töreki Sándor pápai rendőrkapitány mondott köszönetet ma délután Györgydeák Zoltánnak, a pápai kapitányság nyomozójának közelmúltban végrehajtott két bravúros elfogásáért. A rendőr zászlósnak a Csóti Kistérségi Körzeti Irodában adtak át tárgyjutalmat kiemelkedő teljesítményéért. A kapitány elmondta, a közelmúltban a csóti térségben több betörés történt, a nyomozók mellett a körzeti megbízottak is bekapcsolódtak a felderítésbe. A rendőrök látókörébe került Csót-újmajori elkövető elfogásában Györgydeák Zoltán vállalt oroszlánrészt: az elkövető erőszakos fellépése dacára, rendőrkézre került a gyanúsított. A további betörések megakadályozásáért mondott köszönetet Kékesi István, a község polgármestere is, aki tárgyjutalmat adott át az elfogási akcióban megsérült nyomozónak. Mint megtudtuk, a rendőr zászlós két Csót környékén végrehajtott vagyon elleni bűncselekmény sorozat felderítésében is élen járt, mindkét esetben többszörösen körözött elkövetőt fogott el. A két ügy részleteiről Nagy Ákos rendőrfőhadnagy, a bűnügyi osztály megbízott vezetője adott tájékoztatást.
-Szeptemberben S. Bertalan pápateszéri lakos elfogását sikerült foganatosítania kollégámnak.  Az ügy különlegessége, hogy a tettes bevette magát az erdőbe, ahová az időjárási és útviszonyok miatt személygépkocsival nem lehetett bejutni. A falubeliek segítségével, traktorral közelítették meg a bujkáló elkövető tartózkodási helyét, aki természetesen nem számított arra, hogy a mezőgazdasági járműből rendőrök szállnak ki. A meglepetésszerű akció sikeres elfogással ért véget.
A másik ügyben ugyancsak Györgydeák Zoltán nyomozó hozott sikert. A többszörösen körözött Csót-újmajori elkövetőre hosszas nyomozás után bukkantak rá.
-Amikor a körözött személy észlelte a rendőrök érkezését kollégámat egy helyiségbe csalta, ahol az ajtót rácsapta a kezére, úgy hogy az az ajtó és az ajtótok közé szorult. A tettes az ajtót belülről nyomva, a helyiségben tartózkodó családtagjaitól kést kért, mondván, hogy őt a rendőrök nem fogják el. Így az elfogás –mely sikerrel végződött – hivatalos személy elleni erőszakba torkollott – mondta el a megbízott osztályvezető hozzátéve, az elfogott személynek a többi bűncselekmény elkövetése mellett ezért a tettéért is felelnie kell.
Ehhez hasonló erőszakos cselekménnyel egyébként ritkán találkoznak a pápai rendőrök, az elmúlt években hivatalos személy elleni erőszak nem fordult elő a bűnügyi osztály munkája során.
A kezén sérült rendőrt kreativitásáért és hivatástudatáért jutalmazták. A csóti polgármester a tárgyjutalom mellé egy oklevelet is átadott a nyomozónak, melyen ez a szöveg áll: Oklevél Györgydeák Zoltán rendőr zászlós úrnak, aki a Csót környékén fosztogató és a hatóságok elől bujkáló bűnelkövetőt sérülés elszenvedése árán is fogolytáborba juttatta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!