A délelőtt a gyerekeké volt a Sportcsarnokban


2009-10-03 12:54:47  | cikk:  | fotó: Haraszti Gábor  | 


A délelőtt a gyerekeké volt a Sportcsarnokban főképe
Ma reggel 9 órától a kisgyermekek és szüleik vették birtokukba a Városi Sportcsarnok küzdőterét. A játékos sportversenyen 16 feladatot állítottak össze a szervezők, melyek kicsiknek és nagyoknak egyaránt kellemes időtöltés jelentettek. A versenyen az eredmény másodlagos volt, az utolsó feladat után mindenki győztesnek érezhette magát. 9 városi óvoda 20 ovisával vett részt a játékokban, a csapatot még öt felnőtt is erősítette, melyben a szülők mellett volt egy általános iskolás tanuló valamint egy élsportoló is. Sorsolással döntötték el, ki melyik óvodához csatlakozik. A játékos sportversenyre elfogadta a meghívást Schwéger Norbert 12-szeres magyar bajnok kalapácsvető, Szűcs Lajos a Lombard Pápa csapatkapitánya, Iváncsik Mihály 165-szörös magyar válogatott kézilabdázó, Ozorai Jenny 10-szeres magyar bajnok diszkoszvető, kétszer az év legjobb ifjúsági atlétájának választott Szabó Dániel, Véber György a Lombard Pápa vezetőedzője, Pintér Péter a Mantis Kung-fu SE vezetője, a junior Európa-bajnok kalapácsvető Németh Kristóf valamint Hudi Ákos, Európa-bajnoki ezüstérmes kalapácsvető. Koncz János vezetésével határtalan volt a jókedv az egy órás játék során.

- Közel 230-an választották a mozgásnak ezen formáját ma délelőtt, öröm volt látni, hogy a szülők és gyerekek is milyen jól érezték magukat. A 16 feladat nem okozott gondot egyik alakulatnak sem, ez egy nagyon jó délelőtti kikapcsolódási lehetőség volt. Bízom benne, hogy nem egyszeri alkalom volt a mai és sikerül belőle hagyományt teremteni.

- A feladatok értelemszerűen nem voltak nehezek – kezdte a visszaemlékezést Szűcs Lajos. Jó volt látni ilyen sok egészséges szemű feltörekvő kis sportolót. Természetesen büszke vagyok a Sportcsarnokra, nagyon szép komplexum. A feladatok közül a pokrócban húzás tetszett a legjobban, nem irigyeltem a gyerkőcöket, hiszen nem lehetett egyszerű dolog az én 96 kilómat keresztülhúzni a pályán, de ügyesen megoldották.

A háromszoros magyar bajnok Iváncsik Mihály sok szép emléket őriz a Sportcsarnokról.

- Sok szikrázó összecsapásnak voltam részese ebben az épületben, ki merem jelenteni, hogy életem egyik legszebb 5 évét töltöttem el itt. Az összes feladat közel állt hozzám, hiszen a mozgás a lételemem. Sajnos éppen a szivacskézilabda versenyben esett ki a kezemből a játékszer, ez nem is csoda, mivel én nagyobb és keményebb labdához vagyok szokva.

A sportverseny végén a résztvevőket hatalmas tortával vendégelték meg a szervezők, amit mindenki jóízűen el is fogyasztott. Ezt követően középiskolás fiú kosárlabda tornát rendeztek három csapat részvételével. Az első összecsapáson a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola 22-6-os vereséget szenvedett a Türr István Gimnáziumtól. Utóbbi csapat a folytatásban a Petőfi ellen igyekezte megszerezni a tornagyőzelmet, ami sikerült is, hiszen 19-33-as győzelem született. A bronzmérkőzésen a két vesztes iskola csatáját a PGSZKI nyerte 39-43 arányban.

A kosárlabda villámtornával párhuzamosan játszóház és kézműves foglalkozások szórakozatták a kicsiket.

A délutáni programból: 14 órától a városi általános iskolák 5-6. évfolyamos csapatainak részére kispályás labdarúgó tornát rendeznek, majd 16:30-tól a Parlamenti válogatott, a helyi közéleti válogatott és a pápai öregfiúk csapata mérkőzik meg egymással. A napot 21:15-től Jamie Winchester és Hrutka Róbert koncertje zárja.

Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!