Megalakult a megyei közgyűlés - Ismét Lasztovicza Jenő az elnök


2010-10-13 20:25:48  | cikk:  | 


A veszprémi Megyeházán tartott rendkívüli kormányülés miatt az eredetileg tervezett 10 óra helyett délután fél háromkor kezdődött a megyei közgyűlés alakuló ülése. A választási törvény módosítása következtében 40-ről 18 tagúra csökkent testületbe a Fidesz-KDNP listájáról 12 képviselő, az MSZP színeiben 4 képviselő, míg jobbikos jelöltként két képviselő került be.
A megbízó levelek átvételét, valamint az esküt követően első érdemi döntéseként a közgyűlés 17 támogató szavazattal ismét Lasztovicza Jenőt (Fidesz-KDNP) választotta elnöknek, illetményét 600 ezer forintban állapították meg. A korábbiakhoz hasonlóan két alelnököt is választottak, Polgárdy Imre (Fidesz-KDNP) társadalmi megbízatásban, Kovács Norbert (Fidesz-KDNP) foglalkoztatási jogviszonyban látja el feladatait.
A korábbi hét állandó bizottság helyett a jövőben négy működik, egyelőre három bizottság tagjait és elnökeit választották meg: az ügyrendi bizottság elnöke Kropf Miklós (Fidesz-KDNP), a pénzügyi bizottságé Pusztai István (MSZP), míg a gazdaságié Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP).
Az alakuló ülésen bejelentette megalakulását a Fidesz-KDNP 12 főt számláló frakciója; vezetője Áldozó Tamás, továbbá a Jobbik 2 fős frakciója (vezetője Dobó Zoltán).
A közgyűlés 18 tagjából Áldozó Tamás, Papp Tamás, Polgárdy Imre és a jobbikos Orbán Imre pápai vagy környékünkbeli; az MSZP frakciójában nincs pápai képviselő.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!