Építsük együtt a szeretet hídját!


2009-10-03 10:04:32  | cikk:  | 


Ma reggel 9 órakor a református templom előtt találkoztak azok a fiatalok és idősebbek, akik a Reformáció hónapja és a Teremtés Ünnepének hete alkalmából a Magyar Református Szeretetszolgálat által meghirdetett Szeretethíd elnevezésű egynapos önkéntes programban "tegyenek egymásért, a helyi és gyülekezeti közösségekért és a teremtett világért".
Ifj. Márkus Mihály szolgálata mellett rövid áhitattal kezdődött a program, majd  Áldozó Tamás alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Az alpolgármester azt kívánta az önkéntes munkára jelentkezőknek, hogy legyen részük szolgálatuk végén a megsegítettek köszönetében és hálájában; egyúttal érezzék át azt, hogy egy alakuló mozgalom első követei a városban.
Horváthy Petra teológus hallgató, a Szeretethíd pápai egyházmegyei kordinátora ismertette a vállalt feladatokat: az önkéntesek egy része a temetőkben nyugvó református lelkészek sírját teszi rendbe a nap folyamán, míg mások az anyaotthonban és az idősek otthonában segítenek abban, hogy más legyen ez a nap, mint a többi az ott ellátottak számára.
A Szeretethíd országos megnyitója a pápai program kezdetével egyidőben, 9 órakor a Bethesda Gyermekkórház kertjében volt, ahol beszédet mondott a rendezvény két fővédnöke, dr. Bölcskei Gusztáv és dr. Kovács Árpád (az Állami Számvevőszék elnöke) is. Az akcióról bővebben: www.jobbadni.hu.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!