Példamutató a pápai szervezet - Fehér Bot Napja


2010-10-12 19:58:17  | cikk: mo  | 


Példamutató a pápai szervezet - Fehér Bot Napja  főképe
Fehér Bot napi rendezvényt tartott a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) Pápai Kistérségi Csoportja ma délután. Közösségépítő szerepén túl a programnak az is feladata, hogy felhívja a figyelmet a vakok és gyengénlátók sajátos helyzetére, így is segítve beilleszkedésüket a társadalomba. Az alkalmon részt vett a MVGYOSZ megyei szervezetének új elnöke, Csehné Huszics Márta.
A megyei szervezet régi elnökét, dr. Szőke Lászlót kinevezték a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Fogyatékosságügyi Főosztályának élére, így augusztus 12-e óta Csehné Huszics Márta tölti be a tisztséget. A rendezvényen az új elnök beszámolt az elmúlt időszak eseményeiről. Elmondta, rendkívül nehéz helyzetben vannak, mivel az előző kormány 50 millió forint állami támogatásban részesítette 2010-ben a vakokat és gyengénlátókat tömörítő érdekvédelmi szervezetet a korábbi évi 207 millió forintos költségvetésével szemben. A megyei elnök úgy fogalmazott, éppen ezért most pályázati úton tudnak pénzhez jutni, az összeget nem működtetésre fordítják, hanem programokat valósítanak meg. Így finanszírozzák például a tanácsadásokat és az ún. életmódjavító programot, amely gyakorlati tanácsokkal látja el sorstársaikat a teljes értékű élet elérése érdekében. Csehné Huszics Márta gratulált a MVGYOSZ Pápai Kistérségi Csoportja munkájához. Úgy fogalmazott, a pápai csoport példakép lehet más Veszprém megyei települések látássérülteket tömörítő szervezetei előtt is.
A pápai szervezet 125 tagot számlál. Minden hónapban klubfoglalkozásokat szerveznek – tudtuk meg Németh Józsefné klubvezetőtől. Számos programmal és kirándulásokkal várják a tagokat. Következő alkalommal Kőszegre utaznak a pápai látássérültek, melyhez Pápa Város Önkormányzata 50000 forinttal járult hozzá. Németh Józsefné elárulta azt is, személyét megválasztották a megyei szervezet elnökségi tagjai közé.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!