70 zsák adományt gyűjtött a Fidesz pápai csoportja


2010-10-12 17:57:42  | cikk: mo  | 


70 zsák adományt gyűjtött a Fidesz pápai csoportja főképe
A múlt héten dr. Vörös Ibolya önkormányzati képviselő, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója és dr. Trosits Bernadett, a Fidesz Ifjúsági Tagozatának megyei elnöke adott tájékoztatást a Fidesz pápai csoportja által kezdeményezett gyűjtőakcióról. Az adománygyűjtés befejeződött, a csomagokat ma délelőtt juttatták el Devecserbe, a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településre – adott tájékoztatást dr. Vörös Ibolya. A pápai és környékbeli lakosok jóvoltából 70 zsák és több doboz adomány gyűlt össze, részletesen:

600 pár férfi és női lábbeli
több mint 700 db felnőtt ruházat
300 db gyerekruha
6 doboz kisgyermek vegyesruházat
1 zsák bébiruha
1 zsák kiegészítő:sál, sapka, kesztyű, öv, táska
4 szatyor tisztítószer
10 paplan és számos lepedő, ágynemű

A sajtótájékoztatón elhangzott: a Fidelitas pápai csoportja önerőből 10 zsugor ásványvízzel és 50 db védőmaszkkal járult hozzá a katasztrófa károsultjainak megsegítéséhez.
Dr. Trosits Bernadett kérdésünkre elmondta, cáfolja, hogy az érintett települések nem tudják befogadni és tárolni a ruhaadományokat. A Fidelitas által eljuttatott csomagokat egy devecseri raktárban helyezték el a város szélén- tette hozzá a megyei elnök. Elmondta azt is, hogy az épület közelében található még egy helyiség, ahova tartós élelmiszereket várnak a károsultak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!