Megalakultak a kisebbségi önkormányzatok


2010-10-12 07:54:39  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Megalakultak a kisebbségi önkormányzatok főképe
Tegnap délután alakultak meg a helyi kisebbségi önkormányzatok. Dr. Böröczky Zoltán, a Helyi Választási Bizottság elnöke tájékoztatójában elmondta, Pápa városban négy - örmény, cigány, német, lengyel - kisebbségi önkormányzat megalakítására történt kezdeményezés. Ebből három kisebbségi önkormányzat - német, örmény, cigány - esetében álltak fenn a választás megtartásának jogszabályi feltételei. A 2005. évi 114. törvény 7.§-ában foglaltak értelmében jelöltet a törvény szerinti jelölőszervezet állíthat, a választást akkor lehet megtartani, ha legalább négy jelölt van. A törvény 10. § szerint képviselő az a négy jelölt lesz, aki a legtöbb szavazatot kapta. Pápa városban a Helyi Választási Bizottság négy örmény, négy német és tizenegy cigány kisebbségi képviselőt vett nyilvántartásba. Dr. Böröczy Zoltán elmondta, a választás mindhárom kisebbség esetében érvényes volt. A kisebbségi képviselők eskütétele után átvették a Helyi Választási Bizottság elnökétől a megbízóleveleket, majd első teendőik közt megválasztották az önkormányzatok elnökeit, elnökhelyetteseit és a jegyzőkönyv hitelesítőket.
Így tehát Pápán a következőképpen alakult a 2010/2014-es ciklusra a kisebbségi önkormányzatok összetétele:

A cigány önkormányzat összetétele:
Holdosiné Bánhegyi Ildikó - elnök
ifjabb Kozák János - elnökhelyettes
Csányi Géza
Kozák János

A német önkormányzat összetétele:
Pillerné Fódi Ilona Erzsébet - elnök
Gőgösné Bakos Adél - elnökhelyettes
Drabant András
Tax László

Az örmény önkormányzat összetétele:
Keller Ludmilla - elnök
Dr. Vaitsuk Mária Magdolna - elnökhelyettes
Kecskés István Imre
Fehér Zsófia Judit

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!