Kanada pápai cigányokat köröz


2010-10-11 18:12:36  | cikk:  | 


Több hírportál és a nyomtatott sajtó is beszámolt arról, hogy a jobb élet ígéretével csábították áldozataikat Kanadába annak a Pápáról elszármazott családnak a tagjai, akik ellen körözést adott ki a kanadai rendőrség.
A Magyar Nemzet híradása szerint a 24 és 48 év közötti romák Pápa és a környező falvak szegényei között toboroztak éveken át jobb életet ígérve azoknak, akik elutaznak Kanadába. Ott aztán elvették irataikat, majd pincébe zárták és moslékkal etették őket. Később hamis papírokkal szociális segélyt igényeltek a fogvatartottak után, a pénz a cigány család zsebében landolt. Az építkezéseken dolgoztatott embereket lábuk masszíroztatására és italok felszolgálására is kényszerítették.
Tavaly decemberben egyik áldozatuk eljutott a bevándorlási hivatalba, s az ő információi alapján indult nyomozás után pénteken vádat emeltek, illetve körözést adtak ki a család mind a tíz tagja ellen. Idősebb és ifjabb Dömötör Ferencet, Kolompár Gyöngyit, Kolompár Gizellát, Dömötör Lajost, Karádi Ferencet, Dömötör Gizellát, Kolompár Attilát és Dömötör Gyulát számos más bűncselekmény mellett emberkereskedelemmel vádolják, akárcsak Karádi Zsanettet, de az ő számláját még egy lopás is terheli.
A közelmúltban Pápán is eljárás indult hasonló bűncselekmények elkövetése miatt, a rendőrség Honvéd utcai akciójáról mi is beszámoltunk. Karádi Ferenc neve sem ismeretlen a pápaiak előtt; ő jogerősen kiszabott végrehajtandó szabadságvesztés büntetése elől menekült Kanadába.

Kapcsolódó cikk:


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!