Magabiztos Pápai KC győzelem


2010-10-10 20:45:55  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Magabiztos Pápai KC győzelem főképe
A Pápai Kosárlabda Club az NBI/B-s bajnokság harmadik fordulójában az Újbuda TC alakulatát fogadta a városi Sportcsarnokban. A vendégek az elmúlt két körben Bonyhádon és Törökbálinton is vereséget szenvedtek, Rodovics József megfiatalított csapata Pápán szerette volna megkezdeni a felzárkózást. A másik oldalon Vajda Józsefék múlt héten nagyon sima, 30 pontos különbségű győzelmet arattak a Kozármisleny felett, a pápaiak a kilátogatóknak ezt a formát szerették volna ma is bemutatni. Mindjárt a mérkőzés elején a szívükhöz kaptak a hazaiak ugyanis a PKC centerének, Jarosevits Róbertnek egy szerencsétlen földetérést követően kifordult a térde, így őt a pápai kórházba kellett szállítni, állapotáról egyelőre bővebbet nem lehet tudni. A hazaiak nagyon elkapták a kezdést, az első negyedben sok esélyt nem hagytak az újbudaiaknak, főleg kintről voltunk eredményesek, melynek köszönhetően 31-9-et mutatott az eredményjelző. A második 10 percben sem változott a játék képe, továbbra is magabiztosan tartotta kezében a mérkőzést a fehér mezes hazai gárda, a nagyszünetben már 37(!) pont volt a különbség (62-25). A harmadik negyedet elkönnyelműsködte a Pápa, Vajda József szavaival élve csak a mezt küldték ki a pályára, aminek meg is lett az eredménye, jóllehet a győzelem egy percig sem forgott veszélyben (78-53). A zárónegyed előtti rövid szünetben a hazaiak mestere rendet tett a fejekben, így a Pápai KC 101-75 arányban megnyerte a találkozót. A mieink ezzel megőrizték makulátlan mérlegüket és 100 százalékos teljesítménnyel várják a jövő heti folytatást.

Pápai KC – Újbuda TC 101-75 (31-9, 31-16, 16-28, 23-22)
Vajda József: Az első félidőben nagyon összeszedetten és jól játszottunk, a második játékrészben viszont elrontottuk ezt a teljesítményt, a harmadik negyedben történteket át kell beszélnünk, mindezek ellenére gratulálok a fiúknak. A mai meccs felkészülésnek nagyon jó volt a jövő heti Sopron elleni rangadóra, ahol szintén lehet keresnivalónk, ha a soproniak legjobbját, Csaplár-Nagy Arnoldot ki tudjuk kapcsolni a játékból.

A pápaiak pontszerzői:
Ács Péter 25
Sonyák Béla 19
Horváth Roland 18
Fülöp András 13
Feigl Imre 10
Henrik István 9
Szupper Péter 2
Pethő István 2
Perger Bálint 2
Horváth Attila 1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!