Szétbombázott Lombard álmok az atomvárosban


2010-10-09 20:51:25  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Szétbombázott Lombard álmok az atomvárosban főképe
Az élvonalbeli labdarúgó bajnokság 6. fordulójából halasztott Paks – Lombard Pápa mérkőzésre került ma sor 19 órától a Városi Sporttelepen. A mieink a Szűcs,  Rajnay, Bíró, Farkas A., Takács, Quintero, Gyömbér, Heffler N., Abwo, Bárányos, Marics összetételben igyekezték legyőzni az atomvárosiak csapatát. A tét nagy volt, hiszen egy esetleges vendéggyőzelemmel a hetedik pozícióig kapaszkodhatott volna fel Véber György gárdája. Eléggé álmosan kezdett mindkét csapat az első helyzetre majd’ 20 percet kellett várni, ekkor Heffler Tibor ment el a jobb oldalon, beadására Montvai érkezett, aki 3-4 méterről kapura lőtt, ám Szűcs a helyén volt és nagy bravúrral védett. A későbbiekben sem kényeztették el a kilátogatókat a csapatok, az első játékrész lefújása előtt nem sokkal azonban a semmiből előnybe kerültek a hazaiak, egy bal oldali szögletet Bartha tört el annyira, hogy a labda Szűcs felett a hálóba hullott 1–0. A második játékrész 5. percében megduplázta előnyét a paksi gárda, egy bal oldali beadást követően a hosszún érkező Bartha fejelte középre a labdát, Vayer 10 méterről, félollózós mozdulattal a jobb alsóba lőtt, Szűcs hiába vetődött, nem érhette el 2–0. A bekapott két gól után magasabb sebességi fokozatra kapcsol a Lombard, előbb Marics igyekezett faragni a hátrányból, ám 30 méteres szabadrúgását Csernyánszki védte, majd Bárányos és Heffler Norbert szalasztott el egy-egy lehetőséget. A legnagyobb ziccer mégis Bíró nevéhez fűződik, aki Heffler szögleténél maradt teljesen üresen, öt méterről azonban a jobb oldali kapufa mellé fejelt. A 70. percben beigazolódott a futball örök törvénye, miszerint a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, triplázott a Paks, Vayer ugratta ki a leshatárról Montvait, aki 20 méteren keresztül vezette a labdát Szűcsre, lövésébe még belevetődött Farkas, a kipattanó azonban ismét elé pattant, és két méterről már nem hibázott 3–0. A 75. percben meglehetett volna a negyedik paksi gól is, Heffler Tibor jobb oldali beadására a hosszún Kiss érkezett, 5 méterről óriási erővel azonban Szűcs fejét találta el, akit ezt követően három percig ápolni kellett. Amit Kiss kihagyott, azt Barta berúgta két perccel a lefújás előtt kialakítva ezzel a 4–0-s végeredményt, a Paks megérdemelten tartotta otthon a három pontot, a Lombard Pápa pedig csúnya, kiütéses vereségbe szaladt bele és maradt a 12. helyen.
Véber György: Ez tipikusan olyan meccs volt, amelyre csak azt lehet mondani, hogy felejtsük el, de nagyon gyorsan. Amióta itt vagyok edző, először láttam, hogy a csapat "nem volt itt" a mérkőzésen. Lehet rosszul játszani és kikapni, de ez a csapat most fejben, lélekben teljesen máshol járt, ez persze rám is vonatkozik. Ez abszolút nem volt ránk jellemző, és ennek következménye volt a súlyos vereség, amely lehetett volna súlyosabb is. Keményen ki kell elemezni, hogy mi miért történt. A hétfői edzés előtti megbeszélésig foglalkozunk a mérkőzéssel, utána már a Győr elleni bajnokira készülünk. Szakmailag értékelhetetlen volt a találkozó, játékosaim a tudásuk maximum 20 százalékát nyújtották. Nem ez a csapatom igazi arca.
(nso.hu)


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!