Ismét a világ tetején a Pannonia Power SE


2010-10-09 17:15:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ismét a világ tetején a Pannonia Power SE főképe
A szlovákiai Nagyszombat adott otthont szeptember végén a World United Amateur Powerlifting (WUAP) szervezet Fekvenyomó és Erőemelő Világbajnokságának. A megmérettetésen 12 nemzet összesen több mint 1000 versenyzője indult. Hazánkat az ötnapos versenyen 54-en képviselték, Pápáról a Pannonia Power SE három fővel érkezett meg a szlovák városba. Balázs Szabolcs sérülés miatt sajnos nem tudott indulni, a hölgyek viszont tovább öregbítették az egyesület hírnevét, hiszen három első hely, két világcsúcs, egy abszolút első és egy második hely fűződik a nevükhöz. Farkas Tamás egyesületi elnök nem is rejtette véka alá elégedettségét.
- A világbajnokságon való részvételhez először kvalifikálniuk kellett magukat a versenyzőknek a hazai profi erőemelő szövetségnél egy augusztus végi versenyen Szeghalom városában. Szlovákiában nagyon kemény mezőnyben kellett bizonyítanunk, de amit vállaltunk, azt teljesítettük is, minden a terveink szerint alakult. Szerencsére a lányok vállát nem nyomta az esélyesség terhe, kiválóan teljesítettek. Idén még sok versenyre készülünk, a legközelebbi egy masters bajnokság lesz.

Eredmények:
Birkás Ilona (56 kg) 76 kg 1. hely, világcsúccsal
Nagy Rita (60 kg) 112, 5 kg 1. hely
Horváthné Balogh Piroska (67,5 kg) 133,5 kg világcsúccsal

Abszolút kategória:
1. Horváthné Balogh Piroska
2. Nagy Rita


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!