Lábunk nyoma


2009-10-02 21:40:01  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


Lábunk nyoma főképe
Bors Ildikó veszprémi festőművész kiállításának megnyitója volt ma 17 órakor a Jókai Mór Művelődési Központban (továbbiakban: JMK).  A megnyitón részt vett Rádi Róbert, a Városháza művelődési osztályának vezetője és Veszpréminé Turcsányi Valéria, a JMK igazgatónője. A pasztellképekből nyílt tárlatot - címe Lábunk nyoma - Borbély Lajos művész-tanár nyitotta meg:
 - A képek, melyek pápai utcákat, tereket, közléket, parkokat festenek le, történeteket idéző architektúrák. Látszik, hogy a művésznő a realizmusra törekszik racionalista színvilága mellett. Gratulálok a művészi színvonalhoz, melyet elhozott nekünk!
- 39 kép tekinthető meg - tudtuk meg Bors Ildikótól, aki hozzá tette - többnyire pasztellkrétával rajzoltam, de találhatunk köztük akvarelleket és a két portré pit krétával kelt életre.
A művésznő Pápán, a Türr István Gimnáziumban tanult, ez a kiállítás emléket állít a nemrég lezajlott harmincéves érettségi osztálytalálkozójának. Két portét is készített. Az egyiken Szalai László, a Türr egykori rajztanára van, aki tematikus képalkotást tanított, a másik portrén Szabó István tanár úr, becenevén Csicsa, aki pszichológiát és pedagógiát, néha egy kis művészettörténetet is tanított a művésznőnek. A kiállítás az elhunyt tanároknak is emléket állít. Október 25-ig tekinthető meg.

Tóth Tamara

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!